Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Οι λόγοι που αξίζει να βάλετε τις γαρίδες στην διατροφή σας


 
  Πέρα από την νοστιμιά τους, οι γαρίδες διαθέτουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Δείτε για ποιους λόγους αξίζει να τις εντάξετε στη διατροφή σας αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Οι...  

 
γαρίδες δεν είναι μόνο μία πραγματική νοστιμιά, αλλά επίσης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Είναι μία τέλεια τροφή για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και περιέχουν μόνο 99 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Περιέχουν επίσης περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και είναι πλούσιες σε ιώδιο, που βοηθά στην ρύθμιση του μεταβολισμού.

Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, τις καθιστά ένα τέλειο διαιτητικό φαγητό. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή με την κατανάλωσή τους, γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Οι γαρίδες είναι επίσης πλούσιες στο ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ασταξανθίνη, το οποίο βελτιώνει την ανοσοποιητική μας λειτουργία, επιβραδύνει τη γήρανση και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ιδανική τροφή για δόντια, μαλλιά και... λίμπιντο

Είναι επίσης πολύ ευεργετικό για τα μάτια.

Εάν πάσχετε από πρόωρη τριχόπτωση, οι γαρίδες μπορούν να σας «βοηθήσουν». Αποτελούν μια πολύ καλή πηγή ψευδάργυρου και βιταμινών Β, D, E και K, που βοηθούν την ενδυνάμωση των μαλλιών, βελτιώνουν την ανάπτυξή τους και εμποδίζουν την πτώση τους.

Οι γαρίδες είναι επίσης μία ιδανική τροφή για εκείνους που θέλουν να έχουν γερά δόντια. Όπως και άλλα οστρακοειδή, περιέχουν μεγάλες ποσότητες από ασβέστιο και φώσφορο, που είναι πολύ σημαντικά για τα δόντια μας και γενικά για τα κόκαλά μας.

Τέλος, μπορούν να ενισχύσουν τη λίμπιντό σας. Εδώ και αιώνες, οι γαρίδες θεωρούνται ένα ισχυρότατο αφροδισιακό, οπότε εάν έχετε «ζητήματα» στην σεξουαλική σας ζωή, σας συστήνουμε να τις δοκιμάσετε.