Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Εκδρομή στην Πάργα: Στη στεριά αλλά σαν να είναι σε νησί


   
  Θες να νιώθεις ότι είσαι σε νησί αλλά να έχεις πάει στον προορισμό σου με το αυτοκίνητο. Οι καλύτερες παραλίες στην Πάργα είναι εδώ. Έχουν κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά σαν των νησιών του Ιονίου αλλά να βρίσκεσαι σε στεριά. Τότε μια εκδρομή στην Πάργα, θα σου προσφέρει όλα αυτά που ψάχνεις. Μια... 
 
  
εμπειρία μοναδική σε αυτή την πανέμορφη και γραφική γωνιά της Ελλάδας. Τόση ομορφιά δεν βρίσκεις εύκολα αλλού… Και είναι από τους προορισμούς που πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη λίστα σου για το φετινό καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις και στο μέλλον. Γιατί η εκδρομή στην Πάργα δεν είναι μόνο για μια φορά…  

Εκδρομή στην Πάργα: Στη στεριά αλλά σαν να είναι σε νησί

Η Πάργα είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που μοιάζει τόσο με νησί αλλά βρίσκεται στη στεριά και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα. Μια παραθαλάσσια χρωματιστή γωνιά που δεν περνάει απαρατήρητη από κανέναν επισκέπτη. Με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, η Πάργα είναι μια κοσμοπολίτικη κωμόπολη με νησιωτική αύρα.

Η Πάργα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου όντας με αυτό τον τρόπο προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου. Από ψηλά θα δεις μια καταπράσινη γωνιά με τα δέντρα της να ακουμπούν ως τη θάλασσα. Και φτάνοντας εκεί θα περπατήσεις σε παραδοσιακά καλντερίμια ανάμεσα σε σπίτια με πολύχρωμες αυλές. Όλες περιποιημένςς και ολάνθιστες.


 
Και φυσικά τις εντυπώσεις τραβούν επίσης οι παραλίες με τα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά. Στις παραλίες που ξεχωρίσαμε ανήκουν το Σαρακήνικο, το Καραβοστάσι, η Αμμουδιά και το Πίσω Κρυονέρι.

Αν είσαι λάτρης επίσης της ιστορίας και της μυθολογίας τότε δεν πρέπει να χάσεις το νεκρομαντείο της αρχαιότητας. Περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. 

Μη χάσεις το πανέμορφο νησάκι της Παναγίας

Μια μικρή νησίδα κάνει τη διαφορά στην Πάργα. Είναι το πανέμορφο και γραφικό νησάκι της Παναγίας που πρέπει να γνωρίσεις όταν κάνεις εκδρομή στην Πάργα. Η μικρή αυτή νησίδα είναι ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Πάργας. Επάνω της έχει ένα μικρό εκκλησάκι και ένα γραφικό καμπαναριό καθώς και το μικρό κάστρο γαλλικής κατασκευής που δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του νησιού.



Το Κάστρο πάνω στο πανέμορφο νησάκι της Παναγίας, στην Πάργα χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των ετών 1797 και 1814. Από το κάστρο σήμερα σώζεται ο περίβολος, η πύλη καθώς και το φρούριο, όλα πνιγμένα από την πυκνή βλάστηση του μικρού γραφικού νησιού.

Η Πάργα απέχει από την Αθήνα περίπου 400 χιλιόμετρα και θα φτάσεις εκεί περίπου σε περίπου 4 ώρες μέσα από μια εύκολη διαδρομή, ειδικά μετά από την βελτίωση του οδικού άξονα.