Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ωμή κυβερνητική παραδοχή για διχασμό της κοινωνίας και διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους





   Ωμή κυβερνητική παραδοχή για διχασμό της κοινωνίας και διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Την σταδιακή άρση των περιορισμών... 
 
 
θα δουν από εδώ και στο εξής οι εμβολιασμένοι, σε θέματα που αφορούν είτε στην μετακίνηση είτε στην διασκέδασή τους, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Αυτήν την στιγμή η συζήτηση γίνεται όχι τόσο για το λιανεμπόριο, όσο για άλλους περιορισμούς που βιώνουν οι πολίτες. Κι αυτό γιατί σε ό,τι αφορά στα εμπορικά καταστήματα, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα» είπε και συμπλήρωσε: Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχει συζήτηση κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο».

«Σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρξει»

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως σε ορισμένους χώρους η διάκριση που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είναι σαφής.

«Εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», σημείωσε.

«Τα όποια μέτρα λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών»

Τέλος, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Μύκονο. Συγκεκριμένα, έκανε σαφές ότι θα αρθούν την Δευτέρα, ενώ εξήγησε πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των κατοίκων μίας περιοχής, όσο και των τουριστών που την επιλέγουν για διακοπές.

Πηγή: newsbreak.gr