Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Καταδικάζουν τους Τούρκους για τα Βαρώσια, αλλά πάλι μόνον στα λόγια

  
  Ως γνωστόν στην επίσκεψή του στα κατεχόμενα της Κύπρου μας ο Ερντογάν «άνοιξε» τμήμα των Βαρωσίων, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ και από εκεί και μετά η κυβέρνησή μας και οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοί» παίζουν με τις λέξεις. 

Ο... 


 

Ζοζέπ Μπορέλ στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβη σε δήλωση που μιλά για μελλοντικές κυρώσεις στην Τουρκία εάν αυτή δεν σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια. 

Το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ευχαριστημένο από αυτήν την δήλωση και θέλει να μας πείσει ότι είχε καταλυτικό ρόλο. 

Το πόσο όμως ενδιαφέρεται η Ευρώπη φαίνεται και από το γεγονός ότι στην παρούσα φάση δεν κρίθηκε αναγκαία μία τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει ακόμη; 

Παρά το ότι ο Ερντογάν και ολόκληρη η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν και να κάνουν πράξη τις απειλές τους η Ε.Ε. μιλά γενικά και αόριστα για κυρώσεις, χωρίς να παρουσιάζει ένα χρονοδιάγραμμα για την υποχώρηση της Τουρκίας. 

Από την πλευρά της η χώρα μας δηλώνει, όπως δηλώνει πάντα, ευχαριστημένη, αντί να κάνει το απλό και επιβεβλημένο: να ζητήσει την διακοπή της χρηματοδότησης προς την Τουρκία από την Ε.Ε. και να επιβάλει βέτο.

elkosmos.gr