Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Σπαγγέτι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα



Ελαφριά, καλοκαιρινή επιλογή

Υλικά


  • 220 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο με αλάτι 


 

  • 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά ώστε να γίνουν al dente.

Βήμα 2
Κρατήστε ένα φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό των ζυμαρικών, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατέψτε.

Βήμα 4
Προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 5
Ρίξτε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.

Βήμα 6
Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 7
Αλατίστε, προαιρετικά, και σερβίρετε.