Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Σουηδικά ΜΜΕ για παράνομους μετανάστες στη Σάμο: «Ευχάριστες μέρες χωρίς εργασία σε μια ζωή όπου όλα είναι δωρεάν»!



 
Αποστομώνουν την προπαγάνδα της ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία για τον νέο καταυλισμό των μεταναστών

Η γνωστή και μη εξαιρετέα ΜΚΟ... 
 
,
 
 Διεθνής Αμνηστία, επικρίνει το νέο καταυλισμό μεταναστών στη Σάμο ισχυριζόμενη ότι τάχα αποτελεί μέρος μιας «επιβλαβούς πολιτικής που αποσκοπεί στην αποθάρρυνση και τη διατήρηση των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων».

Όπως αναφέρουν όμως τα σουηδικά ΜΜΕ πρόκειται ακριβώς για το αντίθετο. Ουσιαστικά προσελκύει νέους αλλοδαπούς να έρθουν στην Ελλάδα.

Αλλά το σουηδικό δίκτυο Fria Tider έχει ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στην κατασκευή και αντικρούει τις αιτιάσεις της ΜΚΟ λέγοντας ότι είναι μάλλον ένα πολυτελές στρατόπεδο προσαρμοσμένο για ευχάριστες μέρες χωρίς εργασία σε μια ζωή όπου όλα είναι δωρεάν.

Οι πράσινες περιοχές καλύπτουν το 25 % της έκτασης στον καταυλισμό, ενώ όλα τα σπίτια διαθέτουν δωρεάν κλιματισμό που οι αιτούντες άσυλο μπορούν να χρησιμοποιήσουν, λέει το σουηδικό μέσο.

Σε κάθε μέρος του καταυλισμού, το οποίο φιλοξενεί 3.000 μετανάστες και περιλαμβάνει διαφορετικούς τομείς έτσι ώστε να μπορούν να διαχωριστούν διαφορετικές ομάδες μεταναστών, υπάρχουν «χώροι εστιατορίων» με οκτώ εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής καθώς και σχολικές αίθουσες.

Υπάρχουν επίσης δωμάτια όπου προσφέρονται διάφορες υπηρεσίες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι κάτοικοι. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν δωρεάν γιατρό, δωρεάν ψυχολόγο και δωρεάν δικηγόρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ελληνικού κράτους, λέει το σουηδικό μέσο.

Παρόλο που ο καταυλισμός δέχεται μόνο 3.000 αιτούντες άσυλο, χρειάζονται περίπου 400 εργαζόμενοι για να φροντίσουν τους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των αρχών μετανάστευσης και της αστυνομίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Το στρατόπεδο αποτελείται ως επί το πλείστον από 240 μονοκατοικίες 25 τ.μ. η κάθε μία, χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων καθεμία.

Η Ελλάδα αποκαλεί το στρατόπεδό της “Κλειστό Ελεγχόμενο Κέντρο Πρόσβασης”, αλλά στην πραγματικότητα, γράφει η Daily Mail, οι αιτούντες άσυλο επιτρέπεται να βγουν και να μπουν στον καταυλισμό όπως επιθυμούν. Έξω, τα λεωφορεία εξυπηρέτησης που χρηματοδοτούνται από τη φορολογία του Έλληνα πολίτη περιμένουν να μεταφέρουν μετανάστες απευθείας στην αστική περιοχή και πίσω, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με άλλα λόγια, ο καταυλισμός δεν είναι κλειστός καταυλισμός όπου οι μετανάστες κρατούνται υπό κράτηση, παρόλο που είναι εξοπλισμένο με συρματοπλέγματα και τοίχους και θα μπορούσε γρήγορα να μετατραπεί για να μεταφέρει μετανάστες υπό κράτηση.

Ο προϋπολογισμός όλου του στρατοπέδου χρηματοδοτείται από την ΕΕ.