Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη. Η όραση των παιδιών αξίζει το καλύτερο


  
Τα παιδιά είναι το πλέον ιδιόμορφο κοινό με πολλές και ιδιαίτερες ανάγκες.

Πολλές από αυτές αν διαγνωσθούν σε πρώιμη παιδική ηλικία μπορούν να είναι και αναστρεψιμες.

 
Σε όλη την ανάπτυξη των παιδιών δεν υπάρχει η πλήρης προστασία από τη UV ακτινοβολία, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας να φτάνει στο επίπεδο του αμφιβληστροειδή. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό οι διορθωτικοί φακοί στα παιδιών να είναι παράλληλα και απορροφητικοί στο πλήρες φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Σχολείο, τηλεόραση, βίντεο-παιχνίδια, Internet και τα μάτια παιδιών και εφήβων υπόκεινται καθημερινά σε υψηλής μορφής οπτική κόπωση !

Διαβάζοντας, κοιτάζοντας από τον πίνακα ή εστιάζοντας καθημερινά στο σχολείο με τα σωστά γυαλιά, το παιδί σας μπορεί από την πρώτη τάξη να τα πάει άψογα ή ακόμη και να κατακτήσει τον κόσμο . Επιλέξτε πάντα ποιοτικούς φακούς με τα σωστά αντιθαμβωτικά και αντιχαρακτικά φίλτρα που θα παρέχουν τη διαύγεια που χρειάζεται το παιδί στις καθημερινές δραστηριότητες της σύγχρονης ζωής.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στην προστασία της όρασης του παιδιού σας από το επιβλαβές μπλε φως με ειδικούς φακούς. Το μπλε φως προέρχεται κυρίως από τον ήλιο και τις τεχνητές πηγές φωτός όπως ψηφιακές οθόνες , φώτα LED και τα φώτα φθορισμού. Με όλο και περισσότερη πρόσβαση σε χώρους με οθόνες αυτή η νέα γενιά χρειάζεται μακροπρόθεσμη προστασία.  
 



Άλλες επιλογές για το παιδί σας είναι οι ευφυείς φωτοχρωμικοί φακοί, οι οποίοι παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και μειωμένη έκθεση στο επιβλαβές μπλε φως.  
 
 

- 100% Λευκός φακός μέσα στην αίθουσα του σχολείου και στο σπίτι.

- Απόλυτη προστασία στο προαύλιο του σχολείου ή σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο από την UV ακτινοβολία UV400.

- Μείωση του οπτικού θάμβους-αντηλιάς σε εξωτερικούς χώρους, σε σύγκριση με ένα λευκό φακό.

- Τεχνολογία αυτόματης ρύθμισης φωτισμού με αποτέλεσμα την μείωση της οπτικής κόπωσης-ενόχλησης καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, στα μάτια τους.

- Διαύγεια όρασης σε εσωτερικούς χώρους, μέσα από το αυξημένο contrast που φέρει στο φακό η τεχνολογία Transitions, με όφελος την ξεκούραστη όραση στην πολύωρη χρήση του Η/Υ και της τηλεόρασης.

Πως να διορθώσετε τα προβλήματα όρασης

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στους εφήβους είναι το σύνδρομο όρασης στον υπολογιστή, το οποίο συνδέεται στενά με την καθημερινή οπτική κόπωση. Η συνεχής εστίαση σε ψηφιακές οθόνες, χωρίς τις απαραίτητες συχνές διακοπές μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, κόπωση των ματιών, πονοκεφάλους ακόμη και μυϊκό πόνο στους ώμους, τον αυχένα ή την πλάτη.    





Το Myopia Control Therapy χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την εξέλιξη της μυωπίας (μυωπία) σε παιδιά και εφήβους μεταξύ των ηλικιών 6-18. Συνιστάται θεραπεία για παιδιά και εφήβους των οποίων η μυωπία επιδεινώνεται γρήγορα. Η τυπική ηλικία όταν η όραση επιδεινώνεται γρήγορα είναι μεταξύ 8-12 ετών, επομένως η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική όταν επιβραδύνεται κατά τα πρώτα αυτά χρόνια ή νωρίτερα όταν η μυωπία μόλις αρχίζει.

Ορθοκερατολογία (ortho-k)- ειδικοί φακοί φοριούνται όλη τη νύχτα και διορθώνουν απαλά την καμπυλότητα του κερατοειδούς του παιδιού σας ενώ κοιμάται.

Το Eyezen είναι μια πλήρης γκάμα νέων ψηφιακών φακών σχεδιασμένων για μια νέα ζωη. Είναι ενας μόνο εστιακούς φακος με δυναμικη ισχύ. Έχει σχεδιασμό μονοεστιακου φακού με μια ενδεικτική ζώνη δύναμης και προσφέρει ξεκούραστη και άνετη όραση. Τα γυαλιά αυτά επιτρέπουν στα παιδιά να βλέπουν καθαρά αντικείμενα μακριά από το πάνω μέρος του φακού γυαλιών. Το κάτω μέρος του φακού περιέχουν την ικανότητα ανάγνωσης, η οποία μπορεί να ελέγξει την εξέλιξη της μυωπίας μειώνοντας ή εξαλείφοντας την προσαρμοστική προσπάθεια ή το σφάλμα που σχετίζεται με τη μυωπία.

Επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματά μας και μάθετε περισσότερα

πηγη://lenshop.gr