Θα...
Λοιπόν, για να βοηθήσουμε, θα προτείνουμε μερικά βήματα για να μη ξοδέψουμε όλο μας το απόγευμα στο πλύσιμο.
Τι θα χρειαστούμε:
- Σπάτουλα (ιδανικά, πλαστική)
- Μαγειρική σόδα
- Υγρό πιάτων
- Ζεστό νερό
- Σφουγγάρι
Οδηγίες:
Παίρνουμε μια σπάτουλα. Ξύνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κατά προτίμηση πλαστική και αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα φαγητού και ξεπλένουμε. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα.
Βάζουμε υγρό πιάτων και μετά γεμίζουμε το ταψί μας με ζεστό νερό. Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για τουλάχιστον 15 λεπτά, αλλά και όλο το βράδυ αν έχουμε χρόνο.
Όταν έχει περάσει ο χρόνος, χρησιμοποιούμε ξανά τη σπάτουλα μας για να ξύσουμε την επιφάνεια σε περίπτωση που κάτι έμεινε. Πετάμε το βρώμικο νερό και βάζουμε ξανά περισσότερη σόδα στην επιφάνεια εστιάζοντας ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που υπάρχουν εναπομείναντα λίπη. Βάζουμε εκ νέου υγρό πιάτων, πλένουμε με το σφουγγάρι μας, ανοίγουμε το ζεστό νερό και ξεπλένουμε. Το ταψί είναι έτοιμο και το αφήνουμε να στεγνώσει.