Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Β. Διαμαντόπουλος: «Με κράτησε η κουλτούρα του Λιτοχώρου»


 
Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ανήκει στην νέα γενιά που πήρε τη σκυτάλη στο χώρο της διασκέδασης. Κοινωνικός, εργατικός και συνεπής ως υπεύθυνος στο cafe-bar Cavodimo φροντίζει καθημερινά να ανεβάζει το επίπεδο παροχών της διασκέδασης. Εκεί δίπλα στο κύμα υποδέχτηκε το... 
 
 
simposio.news.

Αποφάσισες να δουλέψεις στην οικογενειακή επιχείρηση από αγάπη και επιλογή ή λόγω κρίσης;

Όταν τελείωσα τις σπουδές μου η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν δουλειές ή τουλάχιστον καλές δουλειές. Υπήρχε όμως το cavodimo που είναι οικογενειακή επιχείρηση, μέσα στην οποία εγώ μεγάλωσα. Είναι το δεύτερο σπίτι μου και το πονάω όσο και οι δικοί μου που το έχτισαν και το στήριξαν τόσα χρόνια. Έπειτα με κράτησε ο κόσμος του Λιτοχώρου, οι φίλοι, η κουλτούρα του τόπου μου, ο τρόπος ζωής. Τώρα πια πιστεύω πως δεν θα ήθελα να κάνω τίποτα άλλο.

Που αποδίδεις το γεγονός ότι έρχονται στο μαγαζί άτομα κάθε ηλικίας;

Πιστεύω πως σ αυτό βοήθησε η κουλτούρα του Cavodimo αλλά και τα 23 χρόνια ζωής του. Γίνεται γνωστό στόμα στόμα και αυτό είναι επιτυχία. Δεν είχαμε ποτέ ταμπού ώστε να μη θέλουμε κάποιες ηλικίες στο μαγαζί, απεναντίας χαιρόμαστε που συμβαίνει το αντίθετο χωρίς αυτό να αλλάζει το προφίλ του μαγαζιού. Φυσικά η θάλασσα και το φιλικό περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο. Επίσης η πολιτισμική μουσική του η οποία όμως σαν βάση έχει περισσότερο ροκ ακούσματα.

Έχεις εντοπίσει τα γούστα των πελατών όσον αφορά το περιβάλλον ή την διακόσμηση;

Όχι τίποτα…(γέλια) Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το περιβάλλον που μπορεί να θέλει η πλειοψηφία. Πρόσφατα άκουσα από έναν πελάτη που έρχεται πολλά χρόνια στο cavodimo να λέει πως έχουμε το καλύτερο μαγαζί, στην καλύτερη τοποθεσία αλλά απεχθάνεται την διακόσμηση. Η κοπέλα που ήταν μαζί του είπε ακριβώς το αντίθετο. Πως είναι ένας οικείος, ζεστός και καλόγουστος χώρος. Θεωρώ όλο αυτό που κάναμε ως οικογένεια ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο σαν το σπίτι μας.

Οι απόψεις για τα μαγαζιά διίστανται αλλά πιστεύω σε όλους αρέσει η απλότητα και η φιλικότητα

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ή πλεονεκτήματα όταν οι συνάδερφοι είναι τα μέλη της οικογένειας σου;

Πολλά νεύρα σε ώρες αιχμής. Τα νεύρα σου τα εισπράττει αμέσως η οικογένεια. Αλλά είναι σημαντικό που είμαστε όλοι μαζί, περνάμε πολλές ώρες παρέα και έχουμε κοινό στόχο. Πιστεύω τα περισσότερα είναι πλεονεκτήματα.

Ποια ήταν η δυσκολότερη χρονιά του μαγαζιού;

Νομίζω το 1997-1998 ήταν η δυσκολότερη. Πέρασε το μαγαζί μια κρίση μάλλον επειδή έκανε απότομα ένα μουσικό γύρισμα σε πιο ηλεκτρονική μουσική που δεν απευθυνόταν στο target group του Cacodimo.

Όταν ένα μαγαζί αλλάζει ριζικά μουσική ταυτότητα σε λάθος χρόνο, τόπο και πελατολόγιο τότε ποτέ το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό.

Με τους προμηθευτές είχες κάποιο σοβαρό πρόβλημα;

Πέρυσι είχα πρόβλημα με τα capital control, χωρίς όμως να φταίνε οι προμηθευτές για αυτό. Υπήρχαν προβλήματα στην αγορά. Άλλες παραγγελίες δεν μπορούσαν να τις καλύψουν, σε άλλες ήθελαν μεγαλύτερες ποσότητες στην παραγγελία, ταυτόχρονα όμως είχα και εγώ capital control…κ.ο.κ.

Γενικά όμως δεν έχω προβλήματα, τώρα πια μετά από τόσα χρόνια είμαστε φίλοι με τους προμηθευτές μας. Το cavodimo είναι στην παραλία, στην κυριολεξία δίπλα στο κύμα που σημαίνει πως υπάρχει μια απόσταση για να μεταφέρουν τις προμήθειες, είναι όμως όλοι εξυπηρετικοί και ευγενικοί. Φυσικά βοηθάω και εγώ πάντα. Δεν θα μπορούσα να δω έναν άνθρωπο να μεταφέρει πράγματα χωρίς να τον βοηθήσω ή να του προσφέρω κάτι.
  
 
Έχεις δεχτεί προτάσεις για β΄… γ΄ ποιότητας ποτά;

Έχουν γίνει προτάσεις αλλά όχι από τους ήδη προμηθευτές μου αλλά από διάφορους που έρχονται και κάνουν προτάσεις τέτοιου είδους. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί.

Πόσο ιδιότροποι είμαστε όλοι με τον καφέ μας;

Αρκετά! (γελώντας). Αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε τις ιδιοτροπίες μας στον καφέ.

Έχουμε αναπτύξει ιδιομορφίες και αυτό μάλλον οφείλεται στις πολλές συνταγές και στις πολλές επιλογές που έχουμε σε σχέση με παλαιότερα.

Το Cavodimo είναι cafe, beach bar, κάνει live εκδηλώσεις κλπ. Πως είναι το τρία σε ένα όσον αφορά το προσωπικό, είναι εύκολη η ανεύρεση του;

Υπάρχουν προτάσεις από πολλά παιδιά για δουλειά. Εγώ δουλεύω με άτομα που δένουν στο περιβάλλον και στην ομάδα. Δίνω βάση στο καλό παιδί τουλάχιστον όπως το εννοώ εγώ καλό και να είναι πολύ φιλικό άτομο. Θέλω στο τέλος της ημέρας να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αυτές τις σχέσεις έχτισαν με το προσωπικό οι γονείς μου αυτό συνεχίζω και εγώ. Να είμαστε δεμένοι, αγαπημένη ομάδα σε επαγγελματικό και φιλικό επίπεδο.

Αν έπρεπε στο χώρο να κρατήσεις μόνο τον barman ή τον dj, ποιον θα επέλεγες;

Δύσκολη ερώτηση. Απαραίτητοι και οι δύο. Θεωρώ θα επέλεγα τον dj επειδή η μουσική του είναι αυτή που θα κρατήσει το κέφι αλλά και τα ηνία στον παλμό του χώρου.

www.simposio.news