Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κολοκυθοκεφτέδες με ιταλικά τυριά - Εναλλακτική πρόταση της ελληνικής, παραδοσιακής συνταγής


Υλικά


  • 2 φλ. τσαγιού κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις  


 

  • 1/2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι


Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, τα αβγά, το κρεμμύδι, το αλεύρι, την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και το αλάτι.

Βήμα 2
Ανακατέψτε αρκετά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βήμα 4
Με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε λίγο λίγο από το μείγμα με τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.