Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Πώς να δώσετε στο παιδί φρούτα και λαχανικά όταν δεν τα τρώει

  
Τα παιδιά χρειάζονται τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά δυστυχώς μόλις βλέπουν στο πιάτο τους φασόλια, καρότα ή σπανάκι… το βάζουν στα πόδια.

 
Δείτε τους τρόπους για να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας να τρώνε καλύτερα:

1. Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες: τρία γεύματα, δύο σνακ και πολλά υγρά. Εάν σχεδιάζετε κάτι τέτοιο, η δίαιτα του παιδιού σας θα είναι πολύ πιο ισορροπημένη. Βάλτε ένα φορητό ψυγείο με παγοκύστες στο αυτοκίνητο όταν βγαίνετε έξω με τα παιδιά και εφοδιάστε το με καρότα, κουλουράκια, γιαούρτι και νερό, ώστε να μην χρειάζεστε φαγητό απ’ έξω.

2. Σχεδιάστε το εβδομαδιαίο μενού

Αν σκέφτεστε ότι ένα εβδομαδιαίο μενού είναι πολύ δύσκολο, ξεκινήστε με δύο ή τρεις ημέρες τη φορά. Ένα καλό γεύμα δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό, αλλά πρέπει να είναι ισορροπημένο. Για παράδειγμα, αντί να κάνετε κρέας με μακαρόνια, φτιάξτε κρέας με κολοκυθάκια.

3. Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά

Εάν τα παιδιά σας συμμετέχουν στην επιλογή ή την προετοιμασία των γευμάτων, θα ενδιαφέρονται περισσότερο να φάνε ό, τι έχουν δημιουργήσει. Πάρτε τους στο σούπερ μάρκετ, και αφήστε τα να επιλέξουν το προϊόν για σας. Αν είναι αρκετά μεγάλοι, επιτρέψτε τους να κόψουν τα λαχανικά και να τα ανακατεύσουν στη σαλάτα.

4. Να είστε πρότυπο

Αν είστε διαρκώς με μια δίαιτα ή έχετε ασταθείς διατροφικές συνήθειες, τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν σκεπτόμενα ότι αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι φυσιολογικό. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τα είδη των μηνυμάτων που στέλνετε. Εμπιστευθείτε το σώμα σας για να σας πει πότε είστε πεινασμένοι και πότε χορτάτοι, και τα παιδιά σας θα μάθουν να κάνουν το ίδιο.

https://www.baby.gr