Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Eurovision 2022: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας


 
Η προθεσμία που έδωσε η ΕΡΤ σε όσους επιθυμούσαν να αιτηθούν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 10 Οκτωβρίου.

Όπως... 

 
αναφέρει eurovivsionfun.com, στην Αγία Παρασκευή έχουν κατατεθεί 25 προτάσεις καλλιτεχνών, με περισσότερα από 40 τραγούδια.

Πόσοι καλλιτέχνες κατέθεσαν συμμετοχή;

Οι όροι της προκήρυξης της ΕΡΤ ήταν ξεκάθαροι. Επιθυμούσε την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων, από καλλιτέχνες που ανήκουν σε κάποια δισκογραφική ή μέσω μίας εταιρείας παραγωγής. Αυτό είχε ως στόχο να μην κατατεθεί ένας υπέρογκος αριθμός τραγουδιών, αλλά μόνο σοβαρές προτάσεις, που αντιμετωπίζουν το project με την δέουσα προσοχή.

Το στοίχημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού όλες σχεδόν οι δισκογραφικές της χώρας, αλλά και αρκετές από το εξωτερικό, απέστειλαν τις προτάσεις τους. Μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και πετυχημένοι καλλιτέχνες, που φυσικά τιμούν την ΕΡΤ με την συμμετοχή τους.

Παρά τα όσα λέγονται από το πρωί σε διάφορες εκπομπές για τον αριθμό των προτάσεων και των τραγουδιών που τελικά υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Την ελληνική εκπροσώπηση στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision διεκδικούν 25 καλλιτέχνες. Συνολικά έχουν καταθέσει στην κρίση της κριτικής επιτροπής που θα λάβει την τελική απόφαση περισσότερα από 40 τραγούδια.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

Σε αλφαβητική σειρά κάποιοι από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν υποψηφιότητα είναι οι εξής:

Αμάντα Γεωργιάδη: Η ομογενής καλλιτέχνης από την Νορβηγία, με μία έμπειρη και δυνατή ομάδα, κατεβαίνει στην εσωτερική επιλογή με μία κλασάτη, εσωτερική μπαλάντα.

Νίκος Γκάνος: Με ένα τραγούδι συμμετέχει ο 38χρονος καλλιτέχνης, σε pop, uptempo ρυθμό, κάτι που ο ίδιος ξέρει να υπηρετεί καλά.

Ηλίας Κόζας: Τρία τραγούδια έχει καταθέσει ο εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2013. Τελείως διαφορετικά από το Alcohol Is Free και σε ξεσηκωτικό ρυθμό, όπως μας δήλωσε ο ίδιος.

Άρτεμις Ματαφιά: Δύο τραγούδια έχει καταθέσει η τραγουδοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο The Voice of Greece και J2US.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Ο πιο έμπειρος ίσως από τους υποψηφίους, θα διεκδικήσει την τέταρτη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με μία δυναμική pop μπαλάντα.

Evangelia: Η πρόταση της Evangelia περιλαμβάνει τρία τραγούδια, στο γνώριμο ύφος της.

Good Job Nicky: O Νικόλας Βαρθακούρης συμμετέχει στην εσωτερική επιλογή με ένα τραγούδι και καλό. Έχει πίσω του επίσης μία δυνατή ομάδα, με τον Φωκά Ευαγγελινό να ξεχωρίζει.

Jimmy Sion: Τον γνωρίσαμε από την συμμετοχή του στο House of Fame του ΣΚΑΙ. Κατέθεσε δύο τραγούδια στην ΕΡΤ, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Το ένα είναι αρκετά upbeat, ενώ το άλλο είναι μία ερμηνευτική μπαλάντα.

Joanne: H τελευταία νικήτρια του The Voice of Greece λαμβάνει μέρος στην διαδικασία με ένα τραγούδι, διά χειρός γνωστών και πετυχημένων δημιουργών. Είναι σε pop και dance ρυθμούς.

Kianna: Ένα disco/techno κομμάτι, από τον δίσκο της που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες περιλαμβάνει η πρότασή της.

Marseaux: Από τις πιο εναλλακτικές προτάσεις η συμμετοχή της. Ένα αγγλικό, indie pop κομμάτι, με ξεκάθαρες αναφορές στο κίνημα #metoo.

Λοιποί υποψήφιοι: Περισσότερες από δέκα ακόμη προτάσεις υποβλήθηκαν από πιο μη-αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα να είναι από το εξωτερικό.

Λόγο πλέον έχει η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ, με επικεφαλής τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η οποία και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τορίνο. Αν και είναι ακόμη νωρίς, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια πολύ δυνατά τραγούδια, κάτι που φέρνει μεγάλη αισιοδοξία για ένα πάρα πολύ καλό πλασάρισμα στον τελικό της Eurovision 2022!