Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Οι φρικιαστικοί μέθοδοι βασανιστηρίων που απολάμβανε ο αυτοκράτορας Τιβέριος

 

Τα βασανιστήρια που «λυγίζουν» και τον πιο σκληρό άνθρωπο

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι άνθρωποι επινόησαν έξυπνους τρόπους για να βασανίζουν και να εκτελούν ο ένας τον άλλον. Οι...  

 
μέθοδοι βασανιστηρίων χρησιμοποιήθηκαν για να εξαναγκάσουν μια ομολογία για ένα έγκλημα, να τιμωρήσουν τους εχθρούς ή να κάνουν σαδιστικές φαντασιώσεις.

Ο αυτοκράτορας Τιβέριος, ο οποίος κυβέρνησε από το 14 ο έως 37 ο μ.Χ. ήταν ένας από τους πιο αποτρόπαιους και άγριους ρωμαϊκούς άρχοντες. Ακόμη και πριν ο Τιβέριος διαδεχθεί τον αυτοκράτορα Αύγουστο, η απανθρωπιά του έγινε αντιληπτή από τους υπηρέτες και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Κανείς δεν ήθελε να περάσει ή να έρθει σε επαφή μαζί του λόγω των βάρβαρων τρόπων του. Θα βασάνιζε οποιονδήποτε για την ευχαρίστησή του , ακόμα και εκείνους που δεν έφταιγαν. Όταν ο Τιβέριος πέθανε, οι Ρωμαίοι ήταν χαρούμενοι καθώς ήξεραν ότι είχαν τελειώσει οι μαύρες μέρες τους. Δυστυχώς, ο επόμενος διάδοχος είχε μάθει από τον Τιβέριο τι να κάνει όταν το ''καρότο'' δεν ήταν αρκετό.

Οι 5 κορυφαίες μέθοδοι βασανιστηρίων που απολάμβανε ο αυτοκράτορας Τιβέριος:

Τους πέταγε κάτω από έναν γκρεμό

Ο Τιβέριος είχε πολλούς εραστές και αυτό δεν ήταν μυστικό. Συχνά επέλεγε εραστές από τη ρωμαϊκή κοινότητα και όλοι εργάζονταν ακούραστα για να τον ευχαριστήσουν με όλους τους τρόπους. Αν κάποιος από τους εραστές του τον δυσαρεστούσε είτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είτε με τον τρόπο που φαινόταν και ντύθηκε, θα τους πετούσε πάνω από έναν γκρεμό 1000 ποδιών. Ο Τιβέριος ζητούσε από τους φρουρούς του να το κάνουν αυτό καθώς παρακολουθούσε από κοντά. Ο ψυχρός χαρακτήρας του αποκαλύφθηκε στα παιδικά του χρόνια και τον ανακάλυψε ο μέντοράς του Θεόδωρος.

Τρίψιμο προσώπου με ψάρια

Κάποτε ένας ψαράς πήγε για ψάρεμα και επέστρεψε με ένα τεράστιο κέφαλο, τον οποίο παρουσίασε στον βασιλιά. Ενώ οι περισσότεροι ηγεμόνες θα ήταν ευγνώμονες και χαρούμενοι σε τέτοιες προσφορές, ο Τιβέριος βασάνισε τον άνδρα αντ' αυτού. Η είδηση ​​έφτασε στον αυτοκράτορα ότι ο ψαράς είχε σκαρφαλώσει από το πίσω μέρος του νησιού, κάτι που προφανώς αναστάτωσε τον Τιβέριο. Με αποτέλεσμα να τρίψει το πρόσωπο του άντρα με ψάρια μέχρι που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν.

Κατά τη διάρκεια του βασανιστηρίου του, ο ψαράς προσευχήθηκε στα αστέρια και τα ευχαρίστησε που δεν έδωσαν στον αυτοκράτορα το τεράστιο καβούρι που είχε πιάσει. Ο Τιβέριος το άκουσε και διέταξε να του τρίψουν το πρόσωπό του με το καβούρι μέχρι να πεθάνει από αγωνία.

Ερείπια από τη Villa Jovis στο νησί Κάπρι, όπου ο Τιβέριος πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων ετών του, αφήνοντας τον έλεγχο της αυτοκρατορίας στα χέρια του έπαρχου Lucius Aelius Sejanus

Πετώντας στα σκαλοπάτια του πένθους

Οι σκάλες του πένθους ήταν ένα μέρος όπου στέκονταν οικογένεια και συγγενείς όταν εκτελούνταν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα στενά μέλη της οικογένειας συχνά εκτελούνταν μαζί με τον κατηγορούμενο, και αν όχι, θα τους διατάζαν να μην θρηνήσουν. Όποιος θρηνούσε τον πετούσαν στις σκάλες του πένθους ως τιμωρία. Τον έσερναν χρησιμοποιώντας αγκίστρια στον Τίβερη, και δεν είχε σημασία αν ήταν γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι. Οι νεαρές γυναίκες δέχονταν σεξουαλική επίθεση από τους εκτελεστές και στη συνέχεια στραγγαλίζονταν. Αν κάποιος από αυτούς παρακαλούσε να τον σκοτώσουν, θα παρατείνονταν τα βασανιστήρια και θα τους κρατούσαν στη ζωή περισσότερο επειδή ο αυτοκράτορας πίστευε ότι ο θάνατος ήταν μια εύκολη διέξοδος.

Tους έσπαγε τα κόκκαλα

Κάποτε, ο Τιβέριος επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο νεαρά αγόρια και τους απαγόρευσε να το πουν σε κανέναν. Επειδή είχε ενσταλάξει τον φόβο σε όλους, τα δύο αγόρια δεν είπαν ποτέ λέξη. Λίγο αργότερα, ένα από τα αγόρια άρχισε να παραπονιέται και να διαδίδει τα νέα για το πώς σοδομίστηκαν. Φυσικά, όλοι πίστεψαν το αγόρι γιατί ο Τιβέριος ήταν γνωστός για τέτοιες πράξεις. Όταν του ήρθε είδηση ​​ότι το αγόρι διαμαρτυρόταν εναντίον του, διέταξε να τους σπάσουν τα πόδια.

Δέσιμο επισκέπτη σε ράφι

Μία από τις αγαπημένες του αδίστακτες μεθόδους βασανιστηρίων ήταν να εξαπατήσει τους επισκέπτες να πίνουν πολύ κρασί και να τους ταΐσει με υπερβολικό φαγητό. Ακριβώς όταν οι καλεσμένοι βολεύονταν πολύ, διέταζε τους υπηρέτες του να τους δέσουν σε ένα ράφι και μετά τους τέντωναν. Η βουβωνική χώρα των καλεσμένων θα ήταν δεμένη με κόμπους για να μην ουρήσουν για να επιδεινωθεί ο πόνος.