Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η Φλόριντα με διπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα καταγράφει ελάχιστα κρούσματα. Θα απαντήσει κάποιος στην Ελλάδα γι’ αυτό το «θαύμα»;



  Η Φλόριντα αναφέρει τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού ανά κάτοικο στη χώρα, αφού ο κυβερνήτης Ron DeSantis δέχθηκε ευρεία κριτική από τα μέσα ενημέρωσης για τον χειρισμό του ιού.

Η...  

 
Sunshine State ανέφερε από την Παρασκευή έναν ημερήσιο μέσο όρο 1.393 κρουσμάτων κορωνοϊού, έξι ανά 100.000, που ήταν μια μείωση κατά δύο τοις εκατό σε σχέση με τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο DeSantis έχει δεχθεί επικρίσεις από τα μέσα ενημέρωσης από την αρχή της πανδημίας για την αντίθεσή του στην κυβερνητική επιβολή μάσκας και εντολών εμβολίων. Το 2020, ο DeSantis κατηγορήθηκε από έναν Δημοκρατικό πολιτικό ότι προχώρησε σε “δολοφονικό παραλήρημα” επειδή αντιτίθεται στις εντολές για μάσκες και ένας τίτλος του Vanity Fair από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους αναφερόταν στον κυβερνήτη ως “άγγελο του θανάτου”.

Την ίδια στιγμή που η Φλόριντα ανέφερε τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων στη χώρα κατά κεφαλήν, τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται κατακόρυφα σε πολλές πολιτείες όπου εκδόθηκαν αυστηρές εντολές αποκλεισμού από Δημοκρατικούς κυβερνήτες.

Το Μίσιγκαν, όπου η Δημοκρατική κυβερνήτης Γκρέτσεν Γουίτμερ επέβαλε μερικούς από τους πιο αμφιλεγόμενους περιορισμούς στη χώρα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, ηγείται της χώρας σε ημερήσια κατά κεφαλήν κρούσματα κορωνοϊού.
Η Νέα Υόρκη αναφέρει καθημερινά κατά μέσο όρο 6.666 κρούσματα, που αντιστοιχούν σε 34 ανά 100.000 άτομα.

Ο πρώην Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ένας Δημοκρατικός που παραιτήθηκε νωρίτερα εξαιτίας σεξουαλικών σκανδάλων φέτος, επαινέθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης για τους χειρισμούς του σχετικά με τον κοροναϊό και έλαβε ακόμη και βραβείο Emmy.

“Απλώς δείχνει για άλλη μια φορά την επιτυχία των πολιτικών του κυβερνήτη DeSantis που βασίζονται στην επιστήμη και τα δεδομένα”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του DeSantis, Christina Pushaw, στο Fox News Digital σχετικά με τα επίπεδα των κρουσμάτων στη Φλόριντα. “Πάντα έπαιρνε αποφάσεις με βάση τα δεδομένα και αυτό συνεχίστηκε ακόμη και κατά τη διάρκεια της έξαρσης του Δέλτα αυτό το καλοκαίρι, αυτό που συνειδητοποίησε ότι θα βοηθούσε ήταν να μην επιβάλλει υποχρεωτικότητες, μάσκες και lockdown στα σχολεία και στην Πολιτεία αλλά να παρέχει θεραπεία στους ασθενείς, κάτι που πραγματικά λειτουργεί”.

Πηγή: Fox News