Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Εντελώς παράνομο το πρόστιμο των 100 ευρώ τού Μητσοτάκη

 
Δεν μπορούν να σου αφαιρέσουν τo πρόστιμο των 100 ευρώ από την Σύνταξη και δεν μπορούν να βάλουν ούτε 5 ευρώ πρόστιμο για να το πληρώσουμε στην εφορία.

Το πρόστιμο δεν είναι φόρος, είναι ατομική διοικητική πράξη και για να επιβληθεί από...
 
 
την όποια Διοικητική Αρχή απαιτείται κλήση σε απολογία και μετά την απολογία αν δεν γίνει αποδεκτή, τότε επιβάλλεται το πρόστιμο.

Νομιμότητα και εφαρμογή του προστίμου των 100 ευρώ

1) Δεν μπορεί να παρακρατηθεί στην πηγή από τη σύνταξη γιατί είναι διοικητική πράξη και υπάρχει μια πολύμηνη διαδικασία για κάθε πρόστιμο.

2) Ο νομικός δρόμος είναι ο εξής: Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικής ασφάλισης (ηδικα) πρέπει να διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει ο εμβολιασμός και σαν ανώνυμη εταιρεία δεν έχει δικαίωμα επιβολής προστίμου.

3) Πρέπει να οριστεί με νόμο ποια υπηρεσία θα τρέξει τον κώδικα της διοικητικής διαδικασίας. υπουργείο υγείας ή εργασίας.

4) Η υπηρεσία πρέπει να στείλει στον καθένα πράξη προσδιορισμού της ποινής (100 ευρώ) ηλεκτρονικά.

5) Οι άνω των 70 ετών με νόμο δεν υποχρεώνονται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες, άρα δεν μπορεί να επιβληθεί σε αυτούς η ποινή. Ακόμα και αν τους ειδοποιήσουν γραπτώς έχουν το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων εντός 5 ημερών από την επίδοση και η είσπραξη των 100 ευρώ με την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μπορεί να πάρει μέχρι και 8 χρόνια χωρίς ποτέ να κοπούν τα 100 ευρώ,

6) Για την εξέταση των αντιρρήσεων πρέπει να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή για να τις εξετάσει που δεν έχουν συγκροτηθεί.

KORAKAS NEWS