Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Μετά από 22 χρόνια η Αγροτική Τράπεζα Αιγινίου (!) ζήτησε από Αιγινιώτη αγρότη να επιστρέψει δάνειο που δεν δόθηκε … αλλά το δικαστήριο είχε άλλη γνώμη!


  
 

   Μια παλιά υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 από την Αγροτική Τράπεζα στο Αιγίνιο και έναν εργάτη από κοινότητα της περιοχής έληξε χθες με απόφαση το Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης. Μετά από 22 χρόνια η εκκαθαρίστρια εταιρεία της...  


τότε Αγροτικής Τράπεζας ζήτησε από συνταξιούχο αγρότη να πληρώσει φερόμενο δάνειο πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για δήθεν δάνειο που τότε πήρε.

 Ο φερόμενος οφειλέτης υποστήριξε ότι ουδέποτε πήγε στην ΑΤΕ Αιγινίου και ουδέποτε υπέγραψε το δάνειο. Ο εκκαθαριστής προσκόμισε την σύμβαση όπου είχε μόνο την μονογραφή και το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη χωρίς πατρώνυμο, μητρώνυμο, Α.Φ.Μ., στοιχεία ταυτότητας και διεύθυνση. 

Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα δε μπόρεσε να αποδείξει την ύπαρξη της απαίτησης αφού ο οφειλέτης αρνήθηκε ότι οφείλει και το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή. Την υπόθεση χειρίστηκε το Δικηγορικό γραφείο Παπανικολάου.