Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Τα 5 φρούτα που «καίνε» το λίπος

  
Όλοι γνωρίζουν ότι τα φρούτα κάνουν κάλο στον οργανισμό και αποτελούν βασικό τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Τα...   

 
περισσότερα ωστόσο, περιέχουν αρκετά φυσικά σάκχαρα που μετατρέπονται γρήγορα σε λίπος, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Αυτό δεν ισχύει για τα παρακάτω φρούτα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, με την προϋπόθεση ότι θα τα καταναλώνετε σε λογικές ποσότητες.

Δείτε ποια είναι:
  • Αβοκάντο:

Είναι πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά οξέα, τα ίδια λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, τις ελιές και τα καρύδια macadamia. Το αβοκάντο επιταχύνει τη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια και ενισχύει τον μεταβολισμό.

  • Καρύδα:

Είναι πλούσια σε μέσης αλύσου λιπαρά οξέα (MCFAs) που αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του ήπατος έως και 30%, σύμφωνα με έρευνες. Προκαλεί επίσης κορεσμό και είναι λιγότερο πιθανό να αναζητάτε ανθυγιεινά σνακ. Τα λάδι καρύδας βοηθάει στη λειτουργία του θυρεοειδούς.

  •     Λεμόνια:

Είναι από τις καλύτερες τροφές για την αποτοξίνωση του ήπατος. Έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν αλκαλικό περιβάλλον. Μπορεί η γεύση τους να είναι όξινη, αλλά κατά τον μεταβολισμό τους, αλκαλοποιούν τα σωματικά υγρά και τους ιστούς. Η καλή υγεία του ήπατος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει το σώμα να αφομοιώσει και να κάψει το λίπος.

  •     Γκρέιπφρουτ:

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική τροφή για την απώλεια βάρους. Μελέτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν γκρέιπφρουτ καθημερινά έχασαν σχεδόν 9 κιλά περισσότερα κατά μέσο όρο σε διάστημα 13 εβδομάδων, χωρίς να αλλάξουν τίποτε άλλο στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής τους.

  • Ντομάτες:
Μπορεί να έχουν καθιερωθεί στη συνείδησή μας ως λαχανικά, αλλά -όπως και τα λεμόνια- επί της ουσίας πρόκειται για φρούτα. Πλούσιες σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, οι ντομάτες έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν την παραγωγή ενός αμινοξέος που ονομάζεται καρνιτίνη. Έρευνα έχει δείξει ότι η καρνιτίνη συμβάλλει στην επιτάχυνση της καύσης του λίπους του σώματος σε ποσοστό έως και 30%.