Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κουρουμπλής αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ

 

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε ρινγκ η Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την κατηγορία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι με την πολιτική της κυβέρνησης δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

 
«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στους θανάτους από την πανδημία.

Η συγκεκριμένη αναφορά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε υψηλότατους τόνους, που έγινε με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, προκάλεσε τρομερή ένταση, καθώς οι παριστάμενοι βουλευτές της ΝΔ εξοργίστηκαν με την βαρύτατη κατηγορία και ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, φωνάζοντας «ντροπή» και απαιτώντας να ανακαλέσει.

Ενώ μάταια ο προεδρεύων, Απόστολος Αβδελάς, επιχειρούσε να επιβάλλει την τάξη.

Ο διάλογος που καταγράφηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που προκλήθηκε:

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δ.Μαρκόπουλος (ΝΔ) και άλλοι βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Π.Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Α.Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Π.Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Δ.Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Π.Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.