Χωρίς καμία αμφιβολία, το πιο δύσκολο κομμάτι όταν έχεις τηγανίσει κάτι, είναι η στιγμή που πρέπει να καθαρίσεις το τηγάνι από τα υπολείμματα του λαδιού.
Γιατί, είναι εξίσου δύσκολο να φύγουν.
Αλλά κι εδώ υπάρχει λύση και μάλιστα στη δίνει ένα τρόφιμο που έχεις στο ντουλάπι σου. Και δεν είναι άλλο, από το ρύζι.
Τι κάνετε:
Ρίξτε λίγο ρύζι στην λαδωμένη επιφάνεια και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του, η οποία δεν είναι άλλη από την απορρόφηση του λαδιού. Αφήστε το ρύζι στην επιφάνεια για 10 περίπου λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το. Συνεχίστε πλένοντας το ταψί με ζεστό νερό και μπόλικη σαπουνάδα.
Αν δεν έχετε ρύζι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο ακριβώς με αλάτι.
Αλλά κι εδώ υπάρχει λύση και μάλιστα στη δίνει ένα τρόφιμο που έχεις στο ντουλάπι σου. Και δεν είναι άλλο, από το ρύζι.
Τι κάνετε:
Ρίξτε λίγο ρύζι στην λαδωμένη επιφάνεια και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του, η οποία δεν είναι άλλη από την απορρόφηση του λαδιού. Αφήστε το ρύζι στην επιφάνεια για 10 περίπου λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το. Συνεχίστε πλένοντας το ταψί με ζεστό νερό και μπόλικη σαπουνάδα.
Αν δεν έχετε ρύζι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο ακριβώς με αλάτι.