Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Με αυτούς τους τρόπους θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει... Χριστούγεννα



Δες ποιοι είναι οι 8 DIY τρόποι

Η μυρωδιά σε ένα σπίτι είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να επηρεάσει όλη την ψυχολογία σου και οι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές μπορούν να σου φτιάξουν ακόμα πιο πολύ τη διάθεση.

 
Ευτυχώς υπάρχουν πολλές λύσεις αν θέλεις να πετύχεις μια ευχάριστη μυρωδιά στο σπίτι σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικές ουσίες. Δες ποιοι είναι οι 8 DIY τρόποι για να μυρίζει Χριστούγεννα το σπίτι σου!

1. Μείγμα από πορτοκάλι και βάλσαμο

Τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων, βάλε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζει νερό με χοντρά κομμάτια πορτοκαλιού, φρέσκο βάλσαμο και δενδρολίβανο. Το άρωμα του μείγματος… απλά δεν υπάρχει!

2. Αρωματικός… σπάγκος

Ψήσε στον φούρνο λεπτές φέτες εσπεριδοειδών και μήλου, τρύπησέ τα στη μέση και πέρασέ τα σε ένα κομμάτι σπάγκο. Έπειτα, τρύπησε τα φρούτα με λίγα γαρύφαλλα και κρέμασε τον σπάγκο σε μια γωνιά της κουζίνας.

3. Κουκουνάρια αρωματισμένα

Μάζεψε κουκουνάρια, τοποθέτησέ τα σε ένα χριστουγεννιάτικο σκεύος στο σαλόνι σου και ψέκασέ τα με λάδι σώματος που χρησιμοποιείς. Αν έχεις λάδι με κανέλα, το σπίτι σου θα μοσχοβολήσει.

4. Στεφάνι από φασκόμηλο

Πάρε ένα στεφάνι από φελιζόλ και δέσε γύρω του φύλλα από φασκόμηλο. Πέρασε, στη συνέχεια, μια κορδέλα μέσα από το στεφάνι και κρέμασέ το στην πόρτα του σπιτιού σου.

5. Φέρε… το δάσος στο σπίτι σου

Μέσα σε μια κατσαρόλα μπορείς να σιγοβράσεις πευκοβελόνες, μούρα και κανέλα. Η μυρωδιά του μείγματος αυτού είναι το κάτι άλλο!

6. DIY στολίδια με αιθέρια έλαια.

Μέσα σε μια γυάλινη μπάλα ρίξε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και κομμάτια ολόκληρων μπαχαρικών. Κρέμασε τις μπάλες στο δέντρο σου και το σπίτι σου θα μοσχοβολάει για μέρες.

7.Μείγμα φρούτων και μπαχαρικών.

Βάλε στην κατσαρόλα να σιγοβράζουν κομμάτια μήλου, πορτοκαλιού, ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλο.

8.Φακελάκια με άρωμα έλατου και βάλσαμο.

Πάρε υφασμάτινα φακελάκια, βάλε μέσα σε αυτά φύλλα από βάλσαμο και έλατο και τοποθέτησέ τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι.