Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ΕΟΝ: Νέα lockdown, η εστίαση χαντακώνεται ξανά

 
 
 Με νέες ανακοινώσεις τους οι κυβερνώντες του Μητσοτακέικου έκαναν γνωστό πως μετά τα Χριστούγεννα θα επέλθουν εκ νέου περιορισμοί στα μαγαζιά της εστίασης, εφόσον θα είναι υποχρεωτικό το κλείσιμό τους μετά τις 12:00 μ.μ., δημιουργώντας έτσι στην ουσία ένα νέο lockdown για τους μαγαζάτορες! 
 
Εξ αιτίας...  

 
της κατάστασης του συνεχούς «ανοιγοκλεισίματος» που έχει επιβληθεί εδώ και καιρό στους χώρους διασκέδασης, πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει ή συντηρούνται μετά βίας με ελάχιστους πελάτες, με εξαίρεση τα όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, ή κεντρικά σημεία της πρωτευούσης, τα οποία και αυτά όμως έχουν παρατηρήσει τεράστια μείωση! 
 
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως από την εστίαση έχει μείνει εκτός πάνω από το 30% των Ελλήνων, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που, κυρίως τον χειμώνα κάθονται στα εξωτερικά καθίσματα με rapid test. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ Γιώργο Καββαθά, εάν το μέτρο τεθεί σε εφαρμογή «οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν θα κάνουν Χριστούγεννα, αλλά μαύρη Παρασκευή»! 
 
Ως Ελληνική Ορθόδοξος Νεολαία-ΕΟΝ δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Συνέλληνες και συμπολίτες μας, εργαζόμενους και επιχειρηματίες στην εστίαση, που για άλλην μιαν φορά δοκιμάζονται. Για τους δε κυβερνώντες έχουμε να πούμε πως τα όλα και αυξανόμενα αυστηρότερα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα, τους ρίχνουν περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων, εφόσον κάνουν φανερό το μισάνθρωπο πρόσωπό τους! Σύντομα θα λάβουν τους «καρπούς» της προσπάθειάς τους, οι οποίοι μάλλον δεν θα είναι και τόσο εύγευστοι για αυτούς. 
 
Ελληνική Ορθόδοξος Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων