Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Καλημέρα από τα 2154 μέτρα


 
Η Πυραμίδα, η λίμνη και τα ατέλειωτα φώτα..

Η νύχτες στα βουνά είναι μαγικές, τα έχουμε πει αυτά αρκετές φορές.. Μάλιστα, ανάλογα τις καταστάσεις του ουρανού μπορούμε να αποτυπώσουμε μαγικές φωτογραφίες.

Κάθε...

 
φορά που ανεβαίνω στα βουνά για να κοιμηθώ εύχομαι και ελπίζω να καταφέρω να βγάλω μαγικές φωτογραφίες. Είναι το αίσθημα της ανακούφισης όταν ανεβαίνεις στο βουνό και κουβαλάς κοντά στα 30 κιλά σακίδιο και έπειτα καταφέρνεις να επιστρέψεις σπίτι με μαγικές φωτογραφίες. Κάποιες φορές τα καταφέρνεις. Κάποιες άλλες όχι. Αυτό που μένει από αυτή την περιπέτεια είναι ακόμα μια νύχτα στην κορυφή και μια μαγική θέα.

Έβγαλα αυτή την φωτογραφία πριν 2 χρόνια, το 2020. Είχα ανέβει στην κορυφή από το βουνό Βουτσικάκι (2154μ) για να κοιμηθώ και παράλληλα να αγναντέψω την θέα. Είχε σχεδόν πανσέληνο οπότε ήξερα ότι θα έχει φως όλη η περιοχή. Δεν υπολόγιζα όμως ότι θα έχει διαύγεια και θα μπορώ να δω τόσες περιοχές και τοποθεσίες μα και βουνά..

Στο κέντρο της φωτογραφίας είναι το βουνό Κίσσαβος, (1978μ) όπου η απόσταση του από το Βουτσικάκι σε ευθεία είναι 107 χιλιόμετρα. Στα δεξιά της φωτογραφίας είναι η πόλη της Καρδίτσας καθώς και όλα τα προάστια και χωριά του νομού Καρδίτσας. Μέσα στην αγκαλιά των βουνών είναι η λίμνη Πλαστήρα, η τεχνική λίμνη που εδώ και 62 χρόνια δίνει μια άλλη αίσθηση και οπτική από τις κορυφές των Αγράφων. Στο πρώτο πλάνο χαμηλά είναι η κόψη από το Βουτσικάκι που οδηγεί σε άλλες κορυφές και τοποθεσίες.

Το να είσαι πάνω στα βουνά είναι τόσο ήρεμο κάποιες φορές. Απλά κάθεσαι, κοιτάς την θέα αυτή εδώ και τα μάτια σου κλείνουν έχοντας για νανούρισμα τον αέρα και τα φώτα από τις πόλεις.

Κ. Βασιλακάκος