Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


 
  Σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι από την είσοδο του πάρκου έχουν εδώ και μήνες εγκατασταθεί οικογένειες μεταναστών μέσω προγραμμάτων του Δήμου Κατερίνης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κυριολεκτικά μετατρέψει τη μέρα σε νύχτα και τη νύχτα σε μέρα. Μέχρι τα ξημερώματα λοιπόν οχλαγωγούν, μετακινούν...
 

έπιπλα και γενικά λειτουργούν αγνοώντας πλήρως τις ώρες κοινής ησυχίας για τις οποίες μάλλον κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει.

Έχουμε καλέσει πολλές φορές την Αστυνομία και πρόσφατα αναγκαστήκαμε να την ξανακαλέσουμε για διατάραξη κοινής ησυχίας στη 1 τα ξημερώματα και παρουσία των αστυνομικών ειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν τηλεφωνικά οι αρμόδιοι του Δήμου Κατερίνης. Η μόνη απάντηση τους ήταν "Τι μας ξυπνάτε τέτοια ώρα; Έχουμε οικογένεια!"

Γιατί εμείς δεν έχουμε οικογένεια; Δεν έχουμε παιδιά και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να κοιμηθούν γιατί οι κύριοι αυτοί δεν ησυχάζουν όλη τη νύχτα; Δεν πρέπει να ξυπνήσουμε το πρωί για να πάμε στη δουλειά μας και έχουμε ανάγκη από ησυχία και ξεκούραση;

Παρόλο που κάναμε τα παράπονά μας στους αρμόδιους του Δήμου επώνυμα και με γνωστοποιημένο τον αριθμό τηλεφώνου μας την επόμενη μέρα κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας τηλεφωνήσει, να μάθει τι συνέβη και να δεσμευτεί ότι κάτι θα κάνει για την όλη κατάσταση. Ούτε καν για να μας ζητήσουν τα ρέστα γιατί τους τηλεφωνήσαμε στη 1 τα ξημερώματα. Τέτοια αδιαφορία!

Σημειωτέον ενημερώσαμε και τους δύο ιδιοκτήτες-εκμισθωτές των αντίστοιχων διαμερισμάτων οι οποίοι μας δήλωσαν απλά και κυνικά ότι από τη στιγμή που ο Δήμος τους πληρώνει το ενοίκιο δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο.

Αν όλα αυτά δεν αγγίζουν τους αρμόδιους θα τους πρότεινα να τους εγκαταστήσουν δίπλα στα δικά τους σπίτια και να μας πούνε μετά την γνώμη τους κι αν τελικά μπορούν να κοιμηθούν τη νύχτα.

Φυσικά το ζήτημα δεν είναι ότι οι ταραξίες είναι μετανάστες, θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε γείτονας. Το ζήτημα είναι αποκλειστικά και μόνο η ίδια η διατάραξη και η έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο.

Η αδιαφορία των ιθυνόντων για το αυτονόητο δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή παρά μόνο να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Τα στοιχεία μας είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο.