Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Εβρίτες ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ σήμερα στην πλατεία Φυλακίου



Οι Εβρίτες ξεσηκώνονται και ετοιμάζονται να αντιδράσουν και να ανατρέψουν τα σχέδια της Κυβέρνησης που άρχισαν ήδη από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου να εφαρμόζονται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με την έναρξη εργασιών για τη νέα δομή λαθρομεταναστών.

Βλέποντας τον...   

 
Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, μαζί με ελάχιστους κατοίκους να αντιστέκονται και να παλεύουν μόνοι τους, την Αστυνομία με εκφοβισμούς να προσπαθεί να σταματήσει τις αντιδράσεις, τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις, οι απλοί Εβρίτες αποφάσισαν να αντιδράσουν. Έτσι αυθόρμητα, οργανώνουν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ αύριο Κυριακή 16 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Φυλακίου Ορεστιάδας αρχικά και από εκεί όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στον χώρο που ήδη ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής της νέας δομής.



Την αρχή έκαναν οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, τα παιδιά [που πρόσφατα συγκίνησαν όταν πήγαν στο ακριτικό Καστελόριζο τα Θεοφάνεια και έπεσαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Αυτοί απηύθυναν κάλεσμα σε όλους, να βρεθούν αύριο Κυριακή το πρωί στο Φυλάκιο:

“Αύριο στις 9:30 το πρωί θα δώσουμε το παρόν στην πλατεία Φυλακίου εμείς σαν χειμερινοί κολυμβητές.

Ταξιδέψαμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας για την θρησκεία και την Πατρίδα μας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αμέτοχοι στο έγκλημα που διαδραματίζεται στο τόπο μας!!! Ελπίζουμε να μην είμαστε μόνοι σε αυτό.

Σας προσκαλούμε όλους αύριο να δώσετε και εσείς το παρόν στην πλατεία Φυλακίου, συλλόγους του τόπου, αγρότες, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, ένστολοι, μαθητές κανένας δεν μπορεί να λείπει από αυτό το έγκλημα και την υποβάθμιση του τόπου..

Από τους πολιτικούς μην περιμένετε τίποτα, δεν έχουν αρχές έχουν μόνο συμφέροντα…

Αν αφήσουμε την τύχη μας στις 4-5 οικογένειες της πόλης που θα πλουτίσουν από αυτό το έργο και δεν αντιδρούμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!

Παπαδάκης -“Αινήσιο Δέλτα”: Ξεκινάμε πρωί
από Αλεξανδρούπολη. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ


Σειρά πήρε ο δικηγόρος και Πρόεδρος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης, που και αυτός κάλεσε τους πάντες να συγκεντρωθούν και να ξεκινήσουν αύριο πρωί για την Αλεξανδρούπολη, με τελικό προορισμό το Φυλάκιο Ορεστιάδας:

“Αύριο στις 10:00 όλες και όλοι παρόντες στο Φυλάκιο και μετά στο ΚΥΤ. Από Αλεξ/πολη με δικά μας οχήματα ξεκινάμε στις 8:30 από το ΚΤΕΛ Φερών.

Εβρίτες σηκωθείτε από τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ενωμένοι ΟΧΙ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας να δουν στο πετσί τους τι σημαίνει ΕΒΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΙΤΙΣΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Μαχόμαστε για τον τόπο μας για το μέλλον των παιδιών μας. Ποιος δεν λύγισε βλέποντας τον Τυρμπάκη 55 χρονών άντρας να παρακαλάει για βοήθεια. Ας τιμήσουμε την καταγωγή μας ας τιμήσουμε τους προγόνους μας που ποτίσαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα που πατάμε που σήμερα.

Δεν είναι χαμένος ο αγώνας, όλα μπορούν να ανατραπούν με τον λαό. Με τον λαό ανατρέπονται κυβερνήσεις, στην σύμβαση της Τερνα θα κολλήσουμε;; Ο Έβρος ξεπουλιέται και εμείς θα μείνουμε θεατές;;

Οι Θρακιώτες φημιζόταν για την μαχητικότητα τους, για την δυναμικότητα τους.. ήταν η ειδική φρουρά του Μ. Αλεξάνδρου.. Εσύ σύγχρονε Εβρίτη που χαίρεις την εκτίμηση όλης της Ελλάδος θα κατεβάσεις τα παντελόνια στον Μηταράκη που σε απειλούσε αμαχητί;;

Ανούσιες κινήσεις κατόπιν εορτής

θα επιχειρήσει ο δήμαρχος Μαυρίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αφού μήνες τώρα δεν έξανε τίποτα για να σταματήσει την έναρξη των εργασιών και από την Πέμπτη που αυτές ξεκίνησαν έμεινε ουσιαστικά απλός θεατής, αντί να μπει μπροστάρης στις αντιδράσεις, αύριο Κυριακή θα επιχειρήσει-κατόπιν εορτής-μια ανούσια και χωρίς κανένα αποτέλεσμα αυτή την στιγμή κίνηση. Θα δώσει εντολή να βρεθούν κάποια οχήματα του δήμου Ορεστιάδας στην περιοχή, στα χωράφια που ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής της νέας δομής, την στιγμή που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να το πράξει από την Πέμπτη που εμφανίστηκε ο υπεργολάβος. Κι όπως αποδείχθηκε, η Πολεοδομία του δήμου Ορεστιάδας γνώριζε ότι επίκειται έναρξη εργασιών, αφού έδωσε στις 14 Ιανουαρίου την τελική άδεια. Αλλά ούτε μια Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατάφερε ακόμα να καταθέσει, μέσω της νομικής του υπηρεσίας, για διακοπή των εργασιών.