Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Ανησυχεί το γερμανικό καθεστώς για τις τεράστιες συγκεντρώσεις κατά των μέτρων του Covid

 

Η γερμανική κυβέρνηση είναι σοβαρά “ανήσυχη” για τον τεράστιο αριθμό των διαδηλώσεων κατά των περιορισμών του COVID τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες είναι οι πιο εκτεταμένες στην ιστορία της χώρας.

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα...  


 

Die Welt αποκαλύπτει ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

“Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις αποκεντρωμένες δράσεις”, αναφέρει η εφημερίδα, με μια πηγή να χαρακτηρίζει την “απεραντοσύνη” των διαδηλώσεων “καταθλιπτική”.

“Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας δεν υπήρξαν διαδηλώσεις με μεγαλύτερη έκταση από ό,τι τις τελευταίες εβδομάδες”, αναφέρει το δημοσίευμα, με την κυβέρνηση να μετρά 1.046 ξεχωριστές διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν περίπου 188.000 άτομα.

Αντί να περιγράφουν τέτοιες εξελίξεις ως “καταθλιπτικές”, θα περίμενε κανείς ότι οι αρχές στη Γερμανία θα σκεφτόντουσαν ίσως να ακούσουν τη βούληση του λαού τους.

Το σκάνδαλο στο Αμβούργο, όπου ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι ανεμβολίαστοι αντιπροσώπευαν το 95% των κρουσμάτων COVID, δεν έκανε τίποτα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Μια έρευνα της Γερουσίας ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν 14,3%.

Η Γερμανία εξακολουθεί να προωθεί τα σχέδια για να καταστήσει το εμβόλιο COVID υποχρεωτικό, με μια κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα να έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Πέρυσι, ο αρχισυντάκτης της κορυφαίας εφημερίδας της Γερμανίας Bild ζήτησε συγγνώμη για την κάλυψη του COVID από το ειδησεογραφικό πρακτορείο λόγω φόβου, ειδικά από παιδιά στα οποία είπαν ότι “θα δολοφονήσουν τη γιαγιά τους”.

Όπως τονίσαμε νωρίτερα, η Τσεχική Δημοκρατία εγκατέλειψε τα σχέδια να καταστήσει το εμβόλιο COVID υποχρεωτικό για ορισμένες ομάδες μετά από πολυάριθμες μεγάλες διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στην Πράγα.

Η γενική εικόνα σε ολόκληρη την ήπειρο είναι αυτή των περιορισμών που σταδιακά ανακάμπτουν ως απάντηση στην Omicron που αποδείχθηκε ήπια, αν και χώρες όπως η Αυστρία εξακολουθούν να σχεδιάζουν να καταστήσουν το εμβόλιο υποχρεωτικό.


Πηγή: Infowars