Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου Ευρώπη: Φωτιά από την κλήρωση

 

 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ομάδες που θα βρίσκονται στην τελική φάση του θεσμού.

Μεγάλη μάχη αναμένεται... 
 
 
να γίνει για τις τρεις ακόμα θέσεις που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσον αφορά την Ευρώπη. Συνολικά στα μπαράζ του Μουντιάλ συμμετέχουν δώδεκα ομάδες και μέσω των αγώνων μόλις τρεις θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού. Μπορείτε με μια στοίχιμαν εγγραφή να βλέπετε όλες τις αποδόσεις των αγώνων.

Να αναφέρουμε μάλιστα ότι η κληρωτίδα είχε κέφια, καθώς δεν αποκλείεται να δούμε ένα μεγάλο ντέρμπι με φόντο την πρόκριση. Αναλυτικότερα η Ιταλία είναι πολύ πιθανόν να κοντραριστεί με την Πορτογαλία για μια θέση στην τελική φάση της μεγαλύτερης διοργάνωσης σε εθνικό επίπεδο.

Με απλά λόγια οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης δε θα βρίσκονται στο Μουντιάλ, καθώς μία μόνο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σ’ αυτή. Γενικότερα η μάχη έχει κορυφωθεί και με τις προσφορές εγγραφής στοιχηματικών θα μπορείτε να μπείτε στον μαγικό κόσμο του πονταρίσματος σ’ αυτή την τελευταία στροφή.

Οι ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο
Η Σκωτία θα βρει απέναντί της την Ουκρανία, η οποία αυτές τις ημέρες είναι σε κατάσταση πολέμου. Καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι οι Σκωτσέζοι έχουν τον πρώτο λόγο και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της μίνι αυτή διαδικασίας νοκ άουτ.

Η Ουαλία θα κοντραριστεί με την Αυστρία σ’ ένα ζευγάρι αρκετά ανοιχτό με τους Αυστριακούς όμως να είναι συνολικά καλύτερη ομάδα και να έχουν τον πρώτο λόγο προκειμένου να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάντως και η Ουαλία έχει δυνατές μονάδες και μπορεί να προβάλει τη δική της αντίσταση.

Η Ρωσία θα υποδεχθεί την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σ’ ένα ακόμα ανοιχτό ζευγάρι. Αγωνιστικά η Ρωσία είναι καλύτερη ομάδα, ωστόσο η Πολωνία διαθέτει τον κορυφαίο επιθετικό του κόσμου και μερικούς ακόμα παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Φαβορί είναι η Ρωσία, όμως όχι ξεκάθαρο.

Από εκεί και πέρα η Σουηδία θα βρει απέναντί της, την Τσεχία. Η ομάδα του Μάρκους Μπεργκ είναι αρκετά πιο ποιοτική από τους Τσέχους και μπορούν με την απαιτούμενη σοβαρότητα να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση αυτού του μίνι τουρνουά. Η Τσεχία είναι μια καλοστημένη ομάδα, η οποία όμως υστερεί σε ποιότητα και είναι δύσκολο ν’ αντέξει και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Εύκολο έχει και η Πορτογαλία, η οποία θα βρει στο δρόμο της, την Τουρκία. Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν δείξει θετικά δείγματα σαν ομάδα, όμως η ποιότητα των Πορτογάλων είναι τεράστια με ποδοσφαιριστές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπρούνο Φερνάντες, Ντιόγκο Ζότα κ.α. Είναι δεδομένο πως αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι σοβαρή, τότε θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Μακεδονία. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια με αποτέλεσμα το φαβορί να είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει εύκολο έργο και η λογική λέει πως δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να πάρει την πρόκριση.

Διασταυρώσεις: Από τα πρώτα ζευγάρια προκύπτουν έπειτα οι λεγόμενες διασταυρώσεις όπου εκεί όσες ομάδες έχουν προκριθεί, θ’ αγωνιστούν για μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρχικά ο νικητής του Σκωτία-Ουκρανία θα κοντραριστεί με τον αντίστοιχο του Ουαλία-Αυστρία. Έπειτα ο νικητής του ζευγαριού Ρωσία-Πολωνία θα παίξει με εκείνον του Σουηδία-Τσεχία. Τέλος, ο νικητής του ζευγαριού Πορτογαλία-Τουρκία θα παίξει με τον αντίστοιχο του Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία.

Κάπως έτσι θα δημιουργηθούν και οι τρεις εθνικές ομάδες που θα βρεθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Οι μάχες αναμένονται μεγάλες, ενώ σε περίπτωση που η Ιταλία πέσει πάνω στην Πορτογαλία, τότε κάποια από τις δύο τελευταίες Πρωταθλήτριες Ευρώπης θα δει από το… σπίτι της το Μουντιάλ. Κάτι που σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα πέσουν κυριολεκτικά κορμιά.