Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η Ουκρανία σε πόλεμο: Φωτογραφίες και βίντεο μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εισβολής


 
Σειρήνες, εκρήξεις και ουρές χιλιομέτρων από κατοίκους που φεύγουν
 
Η Ουκρανία σε πόλεμο: Φωτογραφίες και βίντεο μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εισβολής

Σειρήνες,...  

 
εκρήξεις και ουρές χιλιομέτρων από κατοίκους που φεύγουν

Μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα στην Ουκρανία καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τηλεοπτικό του διάγγελμα ανακοίνωσε την εισβολή της Ρωσίας και την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι σειρήνες ηχούν στο Κίεβο, εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνονται, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε όλη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου. «Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε», ανέφερε σε βίντεο στο Facebook, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς.

Εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία αποκρούει αεροπορική επίθεση των εισβολέων, ενώ διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

«Δεν εξαπολύσαμε επίθεση εναντίον του ουκρανικού λαού, αλλά εναντίον της χούντας που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο», είπε κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Λίγο νωρίτερα, ο ουκρανός ομόλογός του Σεργκίι Κίσλιτσια είπε πως «δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου. Πάνε απευθείας στην κόλαση, πρεσβευτή»

«Πήρα την απόφαση να πραγματοποηθεί μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ανάλυσή μας έδειξε και καταλήξαμε πως η σύγκρουση με αυτές τις (ουκρανικές) δυνάμεις είναι αναπόφευκτη» είπε στο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Έπειτα, έστειλε κι ένα μήνυμα «σε όσους που θα νιώσουν την ανάγκη να παρέμβουν. Η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα και θα νιώσετε επιπτώσεις όπως δεν έχετε νιώσει ξανά προηγουμένως στην ιστορία σας».

Σημείωσε ότι στόχος της επιχείρησης είναι η προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας. Εξήγησε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία. Είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται τις απειλές από την Ουκρανία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους και πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».






newsbeast.gr