Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο οξύθυμος αρχιμανδρίτης και τα ΜΑΤ


 

 

Aντέδρασε με προκλητικό τρόπο και... τον συνέλαβαν

Ο παρατεταμένος ήχος συναγερμού από σταθμευμένο όχημα προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών...   


 

στα Εξάρχεια, αλλά όταν εντόπισαν τον κάτοχό του, που είναι αρχιμανδρίτης, και του έκαναν σύσταση, δέχτηκαν έκπληκτοι μια οξεία φραστική επίθεση!

Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν η γειτονιά στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής αναστατώθηκε από τον εκκωφαντικό ήχο του συναγερμού οχήματος, που δεν έλεγε να σταματήσει. Οι άνδρες της στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο αναζήτησαν το όχημα που προκαλούσε την αναστάτωση και, όταν το εντόπισαν σταθμευμένο και πλησίασαν, διέκριναν στο εσωτερικό του ένα άτομο που το ερευνούσε με φακό.

Ο αστυνομικός που εντόπισε τον «ύποπτο» ζήτησε ενίσχυση από τους συναδέλφους του και στη συνέχεια τον κάλεσαν να βγει από το όχημα. Ωστόσο, εκείνος φέρεται ότι κλείδωσε τις ασφάλειες και αρνήθηκε να ακολουθήσει τις υποδείξεις τους. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του οχήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ως νόμιμος κάτοχός του εμφανιζόταν ένας 44χρονος άνδρας. Οπως διαπιστώθηκε, ήταν ο αρχιμανδρίτης, που ήδη είχε βγει έξω από το αυτοκίνητο.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σύσταση στον ιερωμένο, ζητώντας του να κλείσει τον συναγερμό του οχήματός του, εκείνος αντέδρασε με προκλητικό τρόπο και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Παρά τις συστάσεις, ο 44χρονος αρχιμανδρίτης συνέχισε να επιτίθεται φραστικά στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου οδηγήθηκε, σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για απείθεια κατά της αρχής και εξύβριση.