Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Η σκληροπυρηνική σχολή ελεύθερων σκοπευτών που βγάζει «δολοφόνους» - ΒΙΝΤΕΟ




Μόλις 288 σπουδαστές γίνονται δεκτοί στη Σειρά Μαθημάτων Ελεύθερου Σκοπευτή κάθε χρόνο και περίπου οι μισοί περνούν το μάθημα και αποφοιτούν

Πριν γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές, όλοι οι μαθητές πρέπει να αποφοιτήσουν από... 
 
 
το US Army Sniper Course, ένα πρόγραμμα επτά εβδομάδων που διδάσκει στους στρατιώτες του στρατού και της εθνοφρουράς βασικές δεξιότητες στην στο πεδίο μάχης και στη σκοποβολή. Ο Insider πέρασε δύο ημέρες στο US Army Sniper Course μέσα στη στρατιωτική εγκατάσταση Fort Benning κοντά στο Columbus της Georgia, όπου παρατηρήσε διάφορες τάξεις σε διαφορετικά στάδια της εκπαίδευσης.

Μόλις 288 σπουδαστές γίνονται δεκτοί στη Σειρά Μαθημάτων Ελεύθερου Σκοπευτή κάθε χρόνο και περίπου οι μισοί περνούν το μάθημα και αποφοιτούν. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να χειρίζονται διάφορα οπλικά συστήματα και πρέπει να μάθουν να χτυπούν στόχους σε απόσταση έως και 1.100 μέτρων.

Οι υποψήφιοι ελεύθεροι σκοπευτές μαθαίνουν πώς να δημιουργούν στολές ghillie, ένα είδος ρούχων καμουφλάζ που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές για να εναρμονίζονται με το περιβάλλον τους. Εκπαιδεύονται σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων πεδίου, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης στόχων, της εκτίμησης της εμβέλειας και των παραμονών, όπου πρέπει να κινούνται αθόρυβα μέσα σε δασώδη εδάφη χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους εκπαιδευτές. Όσοι είναι σε θέση να αποφοιτήσουν από το μάθημα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη μάχη ως ελεύθεροι σκοπευτές αμέσως αν χρειαστεί.