Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Λεονάρντα Τσιαντσίλου: H κανίβαλος «σαπωνοποιός» του Κορρέτζιο



 Σοκάρουν οι ομολογίες της

Η σατανική κανίβαλος από την Ιταλία δολοφονούσε τα θύματά της και με το λίπος του έφτιαχνε κέικ σοκολάτα και σαπούνια που πρόσφερε απλόχερα στους γείτονές της.

Η...  

 
Λεονάρντα Τσιαντσίλου ήταν η πρώτη serial killer της Ιταλίας. Προχώρησε σε τρεις φόνους και έκανε τα θύματά της κέικ και σαπούνι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην καταταγεί ο γιος στην στον στρατό για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1939.

Η ζωή της ήταν σκέτη τραγωδία, μιας και η ίδια ήταν γέννημα βιασμού.

Έμεινε έγκυος 17 φορές, είχε τρεις αποβολές, ενώ 10 από τα παιδιά της πέθαναν αμέσως μόλις γεννήθηκαν.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτά τα σκληρά βιώματά της ήταν που την ώθησαν να φτάσει στη δολοφονία και τον κανιβαλισμό, για να προστατεύσει τον γιο της Τζιουζέπε Πανσάρντι από τη κτηνωδία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των θυμάτων της.

Το πρώτο της θύμα ήταν μια ντόπια κοπέλα, η Φαουστίνα Σέτι.

Η Τσιαντσιούλου τη δελέασε να έρθει στο σπίτι της κάνοντάς τη να πιστέψει ότι θα της έβρισκε γαμπρό.

Μάλιστα, την έπεισε να γράψει επιστολές στην οικογένειά της ότι θα έφευγε στο εξωτερικό για να συναντήσει τον μελλοντικό σύζυγό της.

Της έριξε υπνωτικό στο κρασί, μετά της τεμάχισε το σώμα σε 9 κομμάτια με τσεκούρι και μάζεψε το αίμα της σε ένα δοχείο, σύμφωνα με τον ιστότοπο All That’s Interesting.

«Πέταξα τα κομμάτια σε μια σκάφη, έριξα 7 κιλά καυστική σόδα που είχα αγοράσει για να φτιάξω σαπούνι και τα ανακάτεψα όλα μαζί μέχρι να διαλυθούν. Μετά πέταξα την πηχτή, σκούρα μάζα σε ένα κοντινό βόθρο» είχε περιγράψει τότε η serial killer, σύμφωνα με τη Daily Star.

«Όσο για το αίμα στη σκάφη, περίμενα μέχρι να πήξει και το στέγνωσα στον φούρνο. Το έτριψα και πρόσθεσα αλεύρι, ζάχαρη, σοκολάτα, γάλα κι αυγά, αλλά και μαργαρίνη κι ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζί» συνέχιζε στην ανατριχιαστική περιγραφή της η κανίβαλος.

«Έφτιαξα μ’ αυτά πολλά τραγανά κεκάκια για το τσάι και τα σέρβιρα στις γειτόνισσες που ήρθαν να με επισκεφτούν, αν και φάγαμε κι εγώ και ο γιος μου ο Τζιουζέπε» παραδέχτηκε η Τσιαντσιούλου.

Λέγεται ότι η σατανική γυναίκα πήρε όλες τις οικονομίες της άτυχης γυναίκας, για να της κάνει προξενιό με αυτόν τον άντρα στην ξένη χώρα.

Χρόνια μετά, η σατανική μάνα βρήκε το επόμενο θύμα της, πείθοντάς τη ότι θα τη βοηθήσει να βρει δουλειά ως δασκάλα στο εξωτερικό.

Ήταν 5 Σεπτέμβρη του 1940, όταν η Φρανσέσκα Σοάβι βρέθηκε στον δρόμο της σατανικής μάνας.

Η Τσιαντσιούλου την έπεισε να ενημερώσει όλους τους φίλους της με επιστολές ότι ετοιμαζόταν να κάνει ένα πολύ σημαντικό ταξίδι.

Και αυτό το θύμα δοκίμασε την κόψη του τσεκουριού της. Και αυτή η ανυποψίαστη γυναίκα κατέληξε να γίνει κεκάκια, αφού πρώτα η Τσιαντσούλου της είχε αρπάξει όλες τις οικονομίες.

Στις 30 Σεπτέμβρη του 1940, η τραγουδίστρια Βιρτζίνια Κατσιόπο πίστεψε κι αυτή στα ψέματα τη Τσιαντσιούλου.

Την έπεισε ότι της είχε κανονίσει δουλειά με ένα ιμπρεσάριο στη Φλωρεντία, αλλά κι αυτή έγινε σαπούνι και γλυκίσματα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν τελειώσει και οι δύο άλλες γυναίκες.

«Κατέληξε και αυτή στη σκάφη σαν τις άλλες δυο. Η σάρκα της ήταν λευκή και παχιά και όταν πρόσθεσα και ένα μπουκάλι κολώνια κι αφού τα έβρασα πολύ ώρα, κατάφερα να κάνω διαλεχτό σαπούνι» είπε με κυνισμό η δολοφόνος στους αστυνομικούς.

«Έδωσα το σαπούνι σε γείτονες και γνωστούς. Τα κεκάκια ήταν ακόμα καλύτερα. Αυτή η γυναίκα ήταν στ’ αλήθεια πολύ γλυκιά» είπε η κανίβαλος.

Όμως, η κουνιάδα του τελευταίου θύματος δεν πείστηκε από τα γράμματα και ειδοποίησε την αστυνομία.

Είχε πει στις αρχές ότι είχε δει την Κατσιόπο να μπαίνει στο σπίτι, αλλά δεν την είχε δει να ξαναβγαίνει ποτέ.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και τελικά η serial killer ομολόγησε τα εγκλήματά της μόνο όταν οι αστυνομικοί κατηγόρησαν τον γιο της.

Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Πέθανε σε ηλικία 79 ετών σε νοσοκομείο της φυλακής από εγκεφαλική αιμορραγία στις 14 Οκτώβρη του 1970.

Δείτε το βίντεο: