Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1946 Ο ΣΛΑΒΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

  
31 Μαρτίου 1946, ημέρα εθνικών εκλογών ο σταλινοκομμουνισμός βάφει στο αίμα το Λιτόχωρο και ξεκινάει ο τριετής αιματηρός πόλεμος του ελληνικού λαού για...
 

να μην περάσει η κομμουνιστική τρομοκρατία και να αποτραπεί η εγκαθίδρυση στην πατρίδα μας σοβιετόδουλης κομμουνιστικής δικτατορίας που θα σήμαινε ταυτόχρονα τον διαμελισμό και ακρωτηριασμό της Ελλάδας, όπου η Μακεδονία θα δίνονταν στους συνεργάτες των ντόπιων κομμουνιστών Σλαβοσκοπιανούς, η Θράκη στους Βούλγαρους και η Ήπειρος στους Αλβανούς. 

Τη νύχτα της 31ης Μαρτίου του 1946 150 βαριά οπλισμένοι  κομμουνιστοσυμμορίτες, οι περισσότεροι μεταφερόμενοι με μυστικότητα στο Λιτόχωρο από διάφορα σημεία της χώρας εξαπολύουν αιφνίδια επίθεση εναντίον μικρού τμήματος ανδρών της Χωροφυλακής και του Στρατού που βρίσκονταν στην περιοχή για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Οι υπερασπιστές του Λιτοχώρου αντιστάθηκαν γενναία στην επίθεση των κομμουνιστών και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Μόνον ένας γλίτωσε από τη σφαγή και έρχεται κάθε χρόνο στο Λιτόχωρο ως αδιάψευστος μάρτυρας του φοβερού ολοκαυτώματος.

Με τη θυσία και την αντίστασή τους που κράτησαν για αρκετή ώρα τη μάχη οι ηρωικοί πεσόντες απέτρεψαν την περαιτέρω σφαγή αντιφρονούντων αντικομμουνιστών Ελλήνων του Λιτοχώρου και το κάψιμο του Λιτοχώρου, όπως είχαν σχεδιάσει οι κομμουνιστές να πράξουν.

Το κομμουνιστικό πλήγμα στο Λιτόχωρο υπήρξε η απαρχή του τριετούς αιματηρού αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την συντριβή του σοβιετόδουλου κομμουνισμού στον Γράμμο και το Βίτσι τον Αύγουστο του 1949 από τον Εθνικό Στρατό.

Τιμή και Δόξα στους πεσόντες του Λιτοχώρου

Πότε πια κομμουνισμός

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων

 Αντικομμουνιστές - αντικομμουνίστριες Λιτοχώρου