Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο - Απλή αλλά ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τις κλασικές χοιρινές μπριζόλες

 Υλικά 


  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

 
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
  • 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο, ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο ή το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και ραντίστε με τη σκόνη σκόρδου λίγο πριν τις μαγειρέψετε.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε σε πιάτο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.

Βήμα 4
Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα (περίπου 3- 4 λεπτά), ενώ ανακατεύετε περιστασιακά.

Βήμα 5
Προσθέστε ξανά το χοιρινό στο τηγάνι, αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και ψήστε για 1- 2 λεπτά.

Βήμα 6
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.