Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΓΡΕΒΕΝΑ: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή των Αγαλαίων

  

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Αγαλαίων Γρεβενών, ενώ υπάρχουν αναφορές για τρεις αγνοούμενους και δύο τραυματίες.

Η...  


 

πυροσβεστική αναφέρει πως η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας και έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών, σε απόσταση 30-35 χλμ. Από την έκρηξη φαίνεται να έχει καταρρεύσει τμήμα του εργοστασίου.




Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούνται, ενώ υπάρχουν αναφορές και για δύο τραυματίες.

Επιτόπου έχουν φτάσει 11 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, με τέσσερα οχήματα, καθώς και δυνάμεις της 2ης και 5ης ΕΜΑΚ, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν κάποιοι εγκλωβισμένοι.

Το εργοστάσιο είναι της εταιρείας ELTEK, η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.


 

Το εργοστάσιο το 2018

Δήμαρχος Γρεβενών: «Αγνοούνται 3 άτομα - ‘Ήταν πάρα πολύ ισχυρή η έκρηξη»

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, μίλησε στο kozan.gr για το συμβάν, αναφέροντας πως η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή.

Με πληροφορίες από kozan.gr