Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Κίνγκσλεϊ Κομάν: Στα 25 του χρόνια 10 φορές πρωταθλητής με 3 διαφορετικές ομάδες


 
Ο Γάλλος εξτρέμ σπάει όλα τα ρεκόρ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας για 10η συνεχόμενη χρονιά και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν για 10η φορά όντας μόλις 25 ετών.

Υπάρχουν... 
 
 
ποδοσφαιριστές που περνάνε όλη την καριέρα τους χωρίς να κατακτήσουν τίτλο. Ακόμη κι αν το αξίζουν. Και υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που κάθε χρόνο σηκώνουν κούπα. Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκει κανείς και τον Γάλλο εξτρέμ, ο οποίος είναι συνώνυμο της λέξης «πρωτάθλημα». Και δεν υπάρχει απολύτως καμία υπερβολή σε αυτό. Ο Κομάν ζει καταστάσεις που άλλοι ονειρεύονται και το να στέφεται πρωταθλητής έχει καταντήσει, πλέον, ρουτίνα. Ευχάριστη όμως.

Ο Γάλλος εξτρέμ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα. Το 2012-13 και το 2013-14. Η συνεισφορά του σε αυτά, βέβαια, ήταν ελάχιστη, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός. Το καλοκαίρι του 2014 ο Κομάν πάτησε το πόδι του στην Ιταλία υπογράφοντας στη Γιουβέντους, με την οποία επίσης πανηγύρισε. Νταμπλούχος το 2014-15 και παραλίγο… τρεμπλούχος. Στο Τορίνο, όμως, έμεινε μόνο μία σεζόν, αφού το καλοκαίρι του 2015 οι Μπιανκονέρι τον πούλησαν στη Μπάγερν. Εκεί πέρασε και δύσκολες στιγμές, όπως οι σοβαροί τραυματισμοί, αλλά το πρόσημο είναι θετικό.

Πρωταθλητής το 2016, το 2017, το 2018, το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022! Με λίγα λόγια, από το 2013 κι έπειτα ο Κομάν παίρνει πάντα το πρωτάθλημα. Είτε είναι στη Γαλλία, είτε στην Ιταλία, είτε στη Γερμανία, σηκώνει κούπα. Και με τους Βαυαρούς, μάλιστα, πέτυχε και αυτό που δεν κατάφερε με τη Γιούβε: Κατέκτησε και το Champions League και μάλιστα με δικό του γκολ στον τελικό! Και όλα αυτά, χωρίς να αναφέρουμε και κύπελλα ή Σούπερ Καπ, τα έχει πετύχει έχοντας… μέλλον μπροστά του. Πολύ μέλλον, αφού είναι μόλις 25 ετών. Δεν αποκλείεται δηλαδή, αν παραμείνει στο Μόναχο, να παίρνει σερί πρωταθλήματα ως το τέλος της καριέρας του!

Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Μπάγερν Μονάχου στο Twitter

 italians.gr