Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε εύκολα τον Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στους «8»


 
Με 2-0 σετ κέρδισε ο Σ.Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-4) τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του «χωμάτινου» Όπεν της Βαρκελώνης.

Ο... 

 
Τσιτσιπάς, που προέρχεται από τον θρίαμβο στο «Μάστερς» του Μόντε Κάρλο, ξεκίνησε τον αγώνα με απανωτά «μπρέικ» και κέρδισε το πρώτο σετ διά περιπάτου σε 25 λεπτά. Ο Βούλγαρος μπήκε καλά στο δεύτερο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς αντέδρασε με ψυχραιμία και τελείωσε τον αγώνα χωρίς απώλειες σπάζοντας το σερβίς του Ντιμιτρόφ στο 5-4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο γήπεδο σε λίγες ώρες, για να αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τον 19χρονο Ισπανό Κάρλος Αλκάραθ, από τον οποίο ηττήθηκε πρόσφατα στο Μαϊάμι, αλλά και πέρυσι στο US Open.

Ο βροχερός καιρός του διημέρου που προηγήθηκε στη Βαρκελώνη υποχρέωσε τους διοργανωτές σε σύμπτυξη του προγράμματος. Ο Αλκαράθ, νούμερο 11 στον Κόσμο (έναντι 5 του Τσιτσιπά και 23 του Ντιμιτρόφ), νίκησε εύκολα σήμερα το μεσημέρι τον συμπατριώτη του, Τζάουμε Μουνάρ, με 6-3, 6-3. Ο αγώνας του τελείωσε 45 λεπτά νωρίτερα από αυτόν του Τσιτσιπά.

Ο 23χρονος Έλληνας έφτασε μέχρι τον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης του 2021, αλλά ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ. Απόντων των Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς είναι φέτος το νούμερο 1 του ταμπλό.