Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Κρέμα με φιστίκια Αιγίνης - Και σπανάκι για έντονο πράσινο, φυσικό χρώμα


 Υλικά 

  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
  • 440 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι 
 
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τρίψτε τα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3
Συνδυάστε το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Βήμα 4
Αφαιρέστε το παχύρρευστο μείγμα γάλακτος- σπανακιού από τη φωτιά και ανακατέψτε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα αμυγδάλου.

Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα σε φλιτζάνια για πουτίγκα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει.

Βήμα 6
Χρησιμοποιήστε σαντιγί και/ή επιπλέον φιστίκια Αιγίνης ως γαρνιτούρα, αν θέλετε, και σερβίρετε.