Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Δημοτικού Σχολείου Γανόχωρας –Α.Α.Ιωάννη-Τριλόφου

 

                
  
Στις 7 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του... 

 

 

Δημοτικού Σχολείου Γανόχωρας –Α.Α.Ιωάννη-Τριλόφου, στο διδακτήριο του Α.Α.Ιωάννη, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από 7 μήνες και η οποία έτυχε της στήριξης πολλών ανθρώπων και φορέων σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Ευχή όλων μας είναι, η βιβλιοθήκη αυτή να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους εντός και εκτός της σχολικής μας κοινότητας και να αποτέλεσει ένα καταφύγιο γνώσης, ιστοριών και εικόνων. Ένα μέρος, μια γωνιά, που δε θα αφεθεί απλώς να διακοσμεί το ούτως ή άλλως όμορφο σχολείο μας, αλλά θα εμπλουτίζεται συνεχώς για να μπορεί να φωτίζει μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς.
 

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταφέρουμε ως παιδαγωγοί και γονείς να εμπνεύσουμε τους μαθητές να αφιερώνουν χρόνο βυθισμένοι στις σελίδες των βιβλίων. Να αναζητούν ιστορίες, να μαθαίνουν, κι όταν μάθουν να προοδεύσουν και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Στόχος μας, να δείξουμε στους μαθητές ότι ο μόνος δρόμος προς την ατομική και συλλογική πρόοδο, ο μόνος δρόμος προς την κοινωνική κινητικότητα και τις ευκαιρίες, περνάει μέσα από τη γνώση. Με την ευχή λοιπόν να γίνει η βιβλιοθήκη μας το σύμβολο αυτής μας της αποστολής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με τη συνεισφορά τους και την παρουσία τους. Τους μαθητές μας, τους γονείς και φυσικά τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και της σχολικής επιτροπής που συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία της βιβλιοθήκης μας και ήταν δίπλα μας σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας.
 


Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία και την υποστήριξη που παρείχατε στο έργο μας.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια