Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Πικάντικη σούπα βελουτέ με κολοκύθα και φακές - Για τους λάτρεις των καυτερών γεύσεων


Υλικά


  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

 

  • 1/4 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών Ρας ελ Χανούτ
  • 1 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 100 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρό μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, και επιπλέον για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι για 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το Ρας ελ Χανούτ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη.

Βήμα 4
Ρίξτε στην κατσαρόλα την κολοκύθα και τις φακές, περιχύστε με το ζωμό και αλατοπιπερώστε για γεύση.

Βήμα 5
Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, σκεπάζοντας με καπάκι, για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βήμα 6
Αλέστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 7
Προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου, ανακατέψτε και σερβίρετε. Αν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο.