Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Α΄ πανελλήνιο Βραβείο στην συγγραφέα Κατερίνα Νίκα Μάνου


 
Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Πεύκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου, 6 η ώρα το απόγευμα η εκδήλωση απονομής βραβείων παιδικού και εφηβικού ορθόδοξου βιβλίου του πανελλήνιου διαγωνισμού 2021, όπου απονεμήθηκε στη συγγραφέα Κατερίνα Νίκα Μάνου από το Λιτόχωρο Πιερίας το... 
 
 
Α΄ Βραβείο για το βιβλίο της «Γιαγιά στο τετράγωνο» των Εκδόσεων «Έαρ» στην κατηγορία εκδοθέν παιδικό ορθόδοξο βιβλίο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού καθώς και τις εκδόσεις Μένανδρος – Νάμα και πλαισιώθηκε από θεατρική παράσταση που παρουσίασαν τα παιδιά των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία», αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μέλη της κριτικής επιτροπής υπήρξαν οι παρακάτω:

Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Χαράλαμπος Θεοδόσης, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, καθηγητής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Tμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού και Διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού «Παιδαγωγική επιθεώρηση» της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος.

Η κ. Άννα Ιακώβου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας άνω των 50 τίτλων βιβλίων.

Η κ. Ιωάννα Σκαρλάτου, θεολόγος, δημοσιογράφος, ψυχολόγος, συγγραφέας δεκάδων τίτλων βιβλίων και μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου.

Ο κ. ΠαναγιώτηςΚαγιαλής, Διευθυντής των εκδόσεων ΝΑΜΑ, πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής των εκδόσων Μένανδρος.

Η κ. Ευαγγελία Κουσκουλή, διδάκτωρφιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α, εκπαιδευτικός και συγγραφέας με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Η κ. ΝικολέτταΣκάλκου, φιλόλογος, συγγραφέας αξιόλογων τίτλων βιβλίων.

Οι βραβευθέντες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής είναι:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΑ ΜΑΝΟΥ έπαινος για το βιβλίο «ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ», εκδόσεις ΕΑΡ στην κατηγορία παιδικό ορθόδοξο βιβλίο.

ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΗ βραβείο για το βιβλίο «ΜΟΝΑΧΑ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ», εκδόσεις ΕΑΡ στην κατηγορία εφηβικό ορθόδοξο βιβλίο.

ΜΑΡΙΓΩ ΜΠΟΥΡΗ βραβείο για το βιβλίο «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», στην κατηγορία ανέκδοτο παιδικόορθόδοξο βιβλίο.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΩΡΖΟΥ βραβείο για το βιβλίο «ΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΞΕΝΟΙ», στην κατηγορία ανέκδοτο εφηβικό ορθόδοξο βιβλίο.

ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΗ βραβείο για το βιβλίο «ΕΝΤΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ», εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ στην κατηγορία «Γίνομαι ήρωας του᾽21 για μία μέρα»

ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ έπαινος για το βιβλίο «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ», εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στην κατηγορία «Γίνομαι ήρωας του ᾽21 για μία μέρα»