Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Μαρμάρι: Η ευχάριστη έκπληξη στην Εύβοια


Ένας παραθαλάσσιος οικισμός για ήρεμο καλοκαιρινό αραξοβόλι – Δείτε τις φωτογραφίες

Το Μαρμάρι είναι από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην Εύβοια. Για πολλούς αποτελεί ένα ήρεμο καλοκαιρινό αραξοβόλι, για ανέμελες διακοπές χαλάρωσης και αναζωογόνησης μακριά από... 

 

 

τους πιο δημοφιλείς και λαοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Μάλιστα, ο γραφικός, μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στην Εύβοια, που προσεγγίζεται απευθείας από τη Ραφήνα με πλοίο, αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για ολιγοήμερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ που χαρακτηρίζονται από ηρεμία και γαλήνη.
 

Μαρμάρι: Η ευχάριστη έκπληξη στην Εύβοια

Το Μαρμάρι, λοιπόν, συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από τη Ραφήνα. Το όνομά του παραπέμπει στα πλούσια πετρώματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι κάτοικοί του κατά τα παλαιότερα χρόνια ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου, καθώς και με την εξόρυξη της περίφημης πλάκας Καρύστου (η οποία συναντάται σε απόσταση 13 χλμ.).

Το ήσυχο ψαροχώρι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Επίσης, πλεονέκτημα για το Μαρμάρι αποτελεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως «Καραϊβική» της Ελλάδας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαρμάρι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του με τους 10 καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα στον κόσμο.


Μαρμάρι: Η εξωτική παραλία της Μεγάλης Άμμου

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου, με το περίεργο σχήμα το οποίο αλλάζει αναλόγως τη φορά του κύματος και του νερού. Συναντάται νοτιοδυτικά του Μαρμαρίου και μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Η άκρως εντυπωσιακή εικόνα της με τη χρυσαφένια αμμόγλωσσα να διεισδύει στα γαλαζοπράσινα νερά παραπέμπει σε εξωτικές εικόνες, δημιουργώντας έντονο θαυμασμό με την απίστευτου κάλλους ομορφιά της. Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.





newsbeast.gr