Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πένες με σάλτσα βότκας - Με συνδυασμό κόκκινης και λευκής σάλτσας



Υλικά

  • 450 γρ. πένες ή ριγκατόνι
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  


 

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτα ντομάτας
  • 1/2 κ. γλ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 2 κ. σ. βότκα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Βασιλικό, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 5 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τη βότκα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενσωματωθεί. Κλείστε τη θερμότητα.

Βήμα 4
Βράστε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 2 φλιτζάνια από το νερό τους.

Βήμα 5
Επιστρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας να ενωθούν.

Βήμα 6
Προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά.

Βήμα 7
Προσθέστε την υπόλοιπη παρμεζάνα, προσθέτοντας περισσότερο από το νερό των ζυμαρικών (περίπου μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά) εάν η σάλτσα φαίνεται στεγνή. Αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται και σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.