Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Συνελήφθη διεθνώς καταζητούμενος δολοφόνος ελληνικής καταγωγής



Ο αστυνομικός έλεγχος φαινόταν τυπικός αλλά μόνο τέτοιος δεν ήταν… Ένας καταζητούμενος δολοφόνος και απατεώνας είχε βρει «καταφύγιο» στη χώρα μας θέλοντας να ξεφύγει από το «μακρύ χέρι» του νόμου. Όμως...  

 
η πληροφορία που είχε φτάσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ήταν ακριβής.

Ο 51χρονος Βέλγος, ελληνικής καταγωγής, εντοπίστηκε στον Τυρό Αρκαδίας και συνελήφθη. Όταν οι αστυνομικοί το πρωί της περασμένης Δευτέρας πλησίασαν τον ανυποψίαστο άνδρα, του ζήτησαν την ταυτότητα του. Εκείνος πρόθυμος τους την έδωσε όπως επίσης και το δίπλωμα οδήγησης. Οι αστυνομικοί όμως ξέροντας με ποιον είχαν να κάνουν έλεγξαν τα δυο έγγραφα με μεγαλύτερη προσοχή και διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου μόλις θέλησαν να ελέγξουν τα πραγματικά του στοιχεία, η οθόνη του υπολογιστή… «κοκκίνισε».

Απέναντι τους είχαν έναν άνθρωπο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης και μάλιστα για πολύ σοβαρά αδικήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη σελίδα της Βελγικής αστυνομίας το όνομα του φιγουράριζε σε μια λίστα με τους 14 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν «ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Βελγίου, για δολοφονία, με ποινή φυλάκισης -25- έτη, πράξη που έλαβε χώρα την 15.11.1999 σε πόλη του Βελγίου» και «ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ισπανίας, για απάτη, με ποινή φυλάκισης -6- έτη, πράξη που έλαβε χώρα την 9.4.2008 στη Μαδρίτη Ισπανίας».

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.