Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για τους πυροβολισμούς σε καφέ μπαρ



Οι δικαστές αθώωσαν ομόφωνα έναν 35χρονο που βρέθηκε στο εδώλιο ως απλός συνεργός

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο... 
 
 
Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης σε δύο κατηγορούμενους για αιματηρό επεισόδιο σε καφέ μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τον Ιούλιο του 2021.

Ειδικότερα, στη δίκη που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ένας 22χρονος καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 8 ετών και 8 μηνών, για τους πυροβολισμούς στο καφέ μπαρ της Χαλκιδικής, με θύμα έναν 20χρονο.

Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ δεν του χορήγησε ελαφρυντικό και αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε πρόσκαιρη κάθειρξη 5 ετών και ένας 30χρονος που κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου

Οι δικαστές αθώωσαν ομόφωνα έναν 35χρονο που βρέθηκε στο εδώλιο ως απλός συνεργός.

Αιτία για τη συμπλοκή φαίνεται να ήταν μία παρεξήγηση, όπως κατέθεσε το 20χρονο θύμα που, σύμφωνα με τη δικογραφία, έπαθε διαμπερές τραύμα στο πόδι μετά από πυροβολισμό.


Όλοι οι κατηγορούμενοι, αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 22χρονος, που τιμωρήθηκε με την ανώτερη ποινή, στην απολογία του έκανε λόγο για συμπλοκή, κατά την οποία αφόπλισε το θύμα και στη συνέχεια πυροβόλησε για εκφοβισμό. Ο ίδιος είχε εμπλακεί και παλιότερα σε παρόμοιο επεισόδιο, για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.