Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Φιλάνθρωποι «Levendes» με πέτσινα και Χάρλεϊ



Έπρεπε να μαρσάρουν με τις μηχανές τους στην παρέλαση της ομογένειας στην καρδιά του Μανχάταν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου για να μάθουμε ότι έχουμε «Levendes» ξέγνοιαστους καβαλάρηδες! 

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου
Μπορεί να βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα, όμως ο τόπος καταγωγής τους είναι βαθιά ριζωμένος μέσα τους και τον τιμούν με κάθε τρόπο, όπου κι αν βρεθούν! Η Λέσχη Χαρλεάδων «Levendes» συστάθηκε στη Νέα Υόρκη πριν από μερικούς μήνες και μετρά ήδη 30 μέλη, με τη φήμη τους πια να περνά τον Ατλαντικό μετά την παρέλασή τους πάνω στις μηχανές στην 5η Λεωφόρο. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε παρέλαση της ομογένειας «πλημμυρίζοντας» από υπερηφάνεια πάνω στις δίτροχες κούκλες τους!

Η «Εspresso» επικοινώνησε με τον Νίκο Καλούδη, ομογενή δεύτερης γενιάς και πρόεδρο της λέσχης. ο οποίος περιγράφει με συγκίνηση τόσο τη συμμετοχή του συλλόγου στην παρέλαση όσο και τον φιλανθρωπικό ρόλο που έχει επιλέξει η παρέα των χαρλεάδων να έχει!



 
Ο πρόεδρος της λέσχης Νίκος Καλούδης με την Αντζελα Παντελή

Όπως τονίζει, πρόκειται για μια παρέα φίλων που αγαπούν τις μηχανές τους, την Ελλάδα και σκοπό έχουν να στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων που τους χρειάζονται μέσα από εράνους.

«Οι γονείς μου ήρθαν στην Αμερική το 1965, εγώ γεννήθηκα εδώ. Πριν από περίπου πέντε χρόνια ήρθαμε κοντά με 4-5 φίλους με αφορμή την αγάπη μας για τις μηχανές. Όλοι μας έχουμε καταγωγή από την Ελλάδα, ενώ ορισμένοι από τους φίλους μου έχουν γεννηθεί εκεί και ήρθαν στην Αμερική όταν ήταν παιδιά. Λέγαμε μεταξύ αστείου και σοβαρού να ιδρύσουμε έναν σύλλογο για μηχανόβιους, ωστόσο η σκέψη μας πήρε σάρκα και οστά πριν από 18 μήνες, όταν γνωρίσαμε τον Μιχάλη Μαραγκόπουλο, ο οποίος μας έβαλε στη διαδικασία να το σκεφτούμε πιο σοβαρά» εξηγεί αρχικά ο Νίκος Καλούδης και συνεχίζει: «Και έτσι φτιάξαμε τους “Levendes”! Μέσα σε ενάμιση χρόνο μετράμε σχεδόν 30 άτομα. Ο Μιχάλης Μαραγκόπουλος είναι ο αντιπρόεδρος, ο Νέιλ Παντελάτος εκτελεί χρέη ταμία και ο Στέφανος Βιζεντίνης είναι ακόμη ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Αγαπάμε τις μηχανές, τα ταξίδια, αγαπάμε τη ζωή και θέλουμε να προσφέρουμε. Η ζωή είναι μικρή και εμείς είμαστε μια οικογένεια που εργάζεται για έναν κοινό στόχο: να βοηθάμε!».



 
Τα μέλη της λέσχης χαρλεάδων «Levendes»

Tα νέα μέλη

Ο πρόεδρος της λέσχης σημειώνει πως οι μόνες προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει μηχανή και να μην έχει πρόθεση να δημιουργήσει προβλήματα. «Δεν θέλουμε ταραχοποιά στοιχεία στον σύλλογό μας ούτε θέλουμε να γίνουμε σαν άλλους συλλόγους, γνωστούς στην περιοχή για τις φασαρίες τους» επισημαίνει και συμπληρώνει: «Θέλουμε να ενώσουμε την αγάπη μας για τις μηχανές με την ανάγκη μας για προσφορά. Θέλουμε να κάνουμε φιλανθρωπίες, να παρέχουμε ουσιαστική και ειλικρινή στήριξη. Να βοηθήσουμε να αντιμετωπιστούν αρρώστιες, να ενισχύσουμε την Εκκλησία, τα σχολεία μας.

Ήδη είμαστε σε επικοινωνία με το Ιδρυμα “Joanna Sophia Ioannou’s Foundation”, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που βοηθά στην εξεύρεση θεραπείας για την επιληψία, και συγκεκριμένα για τον αιφνίδιο, απροσδόκητο θάνατο στην επιληψία. Το ίδρυμα αυτό συστάθηκε από την οικογένεια της Joanna, ενός 9χρονου κοριτσιού, που το 2018 “έφυγε” στον ύπνο του». Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Καλούδης τονίζει πως μέχρι πρότινος τα μέλη της λέσχης βοηθούσαν δίνοντας χρήματα: «Προσπαθούσαμε, ο καθένας με όσα χρήματα μπορούσε, να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Πλέον είμαστε σε διαδικασία να εκτυπώσουμε δικά μας μπλουζάκια, προκειμένου να τα πουλάμε και να δίνουμε τα έσοδα. Ανοίξαμε και bank account ως σύλλογος για να είναι πιο οργανωμένη η προσπάθειά μας».

Σε ό,τι αφορά την παρέλαση, ο πρόεδρος των Ελλήνων «Χένρι Φόντα» -του ηθοποιού που ταυτίστηκε με τη θρυλική ταινία «Easy rider»– επισημαίνει: «Ήταν η πρώτη φορά που παρελαύναμε ως “Levendes”. Τα συναισθήματα και η αγάπη που εισπράξαμε δεν περιγράφονται, το ζήσαμε στο 100%. Υπήρχε τόσος ενθουσιασμός, πάθος, υπερηφάνεια. Μας περίμεναν με ανυπομονησία, Έλληνες και μη, και όταν εμείς παρελαύναμε με τις μηχανές μας, ακούγαμε τις φωνές τους και βλέπαμε τον ενθουσιασμό τους. Έχουμε την Ελλάδα στην καρδιά μας και αυτό δεν κρύβεται».


 
Με Ελληνόπουλα στην παρέλαση

Μάλιστα, υποστηρίζει πως η παρέλαση στάθηκε η αφορμή να τους γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος, ενώ κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να επεκταθούν σε άλλες περιοχές σύντομα, παρότι τους έχει ζητηθεί από αρκετούς.

«Από την παρέλαση και μετά ο κόσμος μάς προσεγγίζει περισσότερο, θέλουν να γίνουν μέλη. Η ανάδειξή μας μέσα από την παρέλασή μας έχει συγκινήσει. Μηχανόβιοι από Αυστραλία, Καναδά, Ελλάδα, Αφρική, Γερμανία επικοινωνούν μαζί μας και ζητούν παράρτημα στη χώρα τους. Όμως, θέλουμε πρώτα να βρούμε τα πατήματά μας και στο μέλλον θα σκεφτούμε αν θα βρει έδαφος και σε άλλες χώρες αυτή η δράση. Δεν θέλουμε ούτε στιγμή να ακουστεί κάτι κακό για εμάς. Θέλουμε να γίνουμε γνωστοί για την αγάπη που τρέφουμε για τις μηχανές και για τη βοήθεια που προσφέρουμε. Καλύτερα να κλείσουμε τον σύλλογο, παρά να ακούσουμε κακό λόγο» τονίζει ο Νίκος Καλούδης, με φωνή τρεμάμενη από συγκίνηση και καταλήγει λέγοντας:



«Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κόσμος μπορεί να μας βρει στο όνομα LevendesMC. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσοι στηρίζουν το έργο μας και τον σκοπό μας. Μακάρι να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όσους μας χρειάζονται. Θα είμαστε στο πλευρό τους».