Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

27 Ιουλίου 1983: “Δεν ήταν τρέλα αλλά θυσία”! Η μέρα που 5 Αρμένιοι μαχητές ανατίναξαν την τουρκική πρεσβεία!


Τρομοκρατικό χτύπημα ή αυτοθυσία; Οι Αρμένιοι δεν ξεχνούν τους 5 της Λισαβόνας που έπεσαν νεκροί σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια στέλνοντας μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Κάποιοι... 

 
το θεώρησαν τρομοκρατική επίθεση! Τα ονόματά τους όμως κοσμούν το πάνθεον των Αρμενίων ηρώων. Γιατί η αυτοθυσία τους άνοιξε δρόμους για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας αναφέρει σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την αυτοθυσία των πέντε ηρώων του Αρμενικού Επαναστατικού Στρατού στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας».

Ήταν 27 Ιουλίου του 1983.

«Πέντε νέοι, ο Σετράκ, ο Αρά, ο Σαρκίς, ο Βατσέ και ο Σιμόν καταλαμβάνουν και ανατινάζουν την τουρκικη πρεσβεία στην Λισσαβόνα. Αυτή η ηρωική τους πράξη συνέβαλλε σημαντικά στις προσπάθειες αναγνώρισης και καταδίκης της Γενοκτονίας που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος του Αρμενικού λαού το 1915. Τιμή και δόξα στους πέντε ήρωες της Λισαβόνας», αναφέρει η Επιτροπή.


Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece




27 Ιουλίου 1983 Λισαβόνα:

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την αυτοθυσία των πέντε ηρώων του Αρμενικού Επαναστατικού Στρατού στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Πέντε νέοι, ο Σετράκ, ο Αρά, ο Σαρκίς, ο Βατσέ και ο Σιμόν καταλαμβάνουν και ανατινάζουν την τουρκικη πρεσβεία στην Λισσαβόνα.... See more
 
infognomonpolitics.gr