Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: «Μετασχηματίσαμε τη Νέα Δημοκρατία»



Αναγγέλλοντας την υποψηφιότητα της Σοσιαλίστριας Άννας Ροκόφυλλου

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Εφαρμόζοντας την προεκλογική του διακήρυξη για “Συμφωνία Αλήθειας” με τον λαό (δηλαδή την εφαρμογή της δικής του αλήθειας), ο Κυρ. Μητσοτάκης πέταξε κατάμουτρα προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει.

Ο... 

 
πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας σε διαδικτυακή συζήτηση της “Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος”, με συντονιστή τον εθνομηδενιστικών απόψεων βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη, διακήρυξε πως επί της προεδρίας του «Μετασχηματίσαμε τη Νέα Δημοκρατία. Κινηθήκαμε προς το Κέντρο». Αναγνώρισε ότι «Παρότι είμαστε μέρος του πολιτικού κατεστημένου, κατορθώσαμε να προσθέσουμε στην πολιτική μας ταυτότητα και πιο νεωτερικά στοιχεία». Ειρωνεύτηκε ότι ύστερα από την τελευταία εναλλαγή της εξουσίας στη χώρα μας (εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ με ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), «Οι πολίτες έχουν εισπράξει πολύτιμα διδάγματα για το πώς θα πρέπει να καταπολεμηθεί η ανελεύθερη Δημοκρατία».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε, τέλος, «Σημαντική πρόκληση για την ποιότητα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας την ένταξη στο πολιτικό παιχνίδι και όλων όσοι αισθάνονται πως είναι στο περιθώριο».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς:

– Τον βίαιο μετασχηματισμό της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς την έγκριση των μελών της, και την κατάληψη κορυφαίων κομματικών και κυβερνητικών θέσεων από Πασόκους, Κιναλίστες, Κομμουνιστές, Αριβίστες, Λοατκικούς κ.α.;

– Την παραδοχή ότι έκανε το κόμμα μέρος του διεθνούς εθνοαποδομητικού πολιτικού κατεστημένου προσθέτοντας στην πολιτική ταυτότητα του κόμματος “πιο νεωτεριστικά στοιχεία”, (π.χ. περιθωριοποίηση των γηγενών Ελλήνων, διασπορά δεκάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών στην ενδοχώρα κ.α);

-Το δημόσιο “δούλεμα” που κάνει καλώντας τους πολίτες να καταπολεμήσουν την ανελεύθερη Δημοκρατία, την ίδια στιγμή που φιμώνει την διακίνηση πληροφοριών με εξαγορές, δικαστικές διώξεις, νομοθετικές ρυθμίσεις κ.α.;

– Την ξαδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς όσων αισθάνονται πως είναι στο πολιτικό περιθώριο με την πρόσκληση «ένταξης στο παιχνίδι της φιλελεύθερης Δημοκρατίας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι πράγματι μετασχηματίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με πρότυπα που επεξεργάζονται στενοί του συνεργάτες όπως Καιρίδης (εθνοαποδομιτικές δράσεις), Κεραμέως (Υποβάθμισης της Παιδείας των Ελλήνων), Πατέλης (Αφανισμός Μικρών Επιχειρήσεων και αναβάθμιση επιρροής μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας), Θάνος Ντόκος (Πρόταση συνεκμετάλευσης των πόρων του Αιγαίου), και άλλα πολλά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή την προσωπική προβολή που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην κεντροαριστερή (υπέρμαχο της Σοσιαλδημοκρατίας) Άννα Ροκοφύλλου που την προωθεί για βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας.