Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Διέκοψε το πτωτικό σερί πέντε εβδομάδων ο χρυσός



Αναμένουμε ότι ο χρυσός θα συνεχίσει τον Ιούλιο να κινείται αντιστρόφως του δολαρίου

Την πρώτη ανοδική του εβδομάδα στις τελευταίες έξι ολοκλήρωσε ο χρυσός αξιοποιώντας...  

 
την υποχώρηση της αξίας του δολαρίου, χωρίς ωστόσο κάποια σημαντική άνοδο που να δείχνει αλλαγή τάσης.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού ενισχύθηκε κατά 14 δολάρια ή 0,8% και ολοκλήρωσε στα 1.727,4 δολάρια η ουγγιά.

Έτσι, στο σύνολο της εβδομάδας το συμβόλαιο του πολύτιμου μέταλλου ενισχύθηκε κατά 1,4%.

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα παγκοσμίως, που στρέφει παραδοσιακά τους επενδυτές στο χρυσό, το αμερικανικό δολάριο έχει αναδειχτεί την τρέχουσα περίοδο σε ασφαλές καταφύγιο αφαιρώντας αρκετή από τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου.

Με το αμερικανικό νόμισμα να οδεύει όμως για την πρώτη πτωτική του εβδομάδα στις τελευταίες τέσσερις, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ο χρυσός κατάφερε να "κλέψει" αγοραστές.

Και αυτή είναι η γενική τάση που φαίνεται ότι θα επικρατεί το προσεχές διάστημα, με ορισμένους αναλυτές πάντως να εκτιμούν ότι οι επενδυτές στο χρυσό θα σπεύσουν να πουλήσουν σε κάποιο ενδεχόμενο ανοδικό σερί του μετάλλου (sell the rally).

"Αναμένουμε ότι ο χρυσός θα συνεχίσει τον Ιούλιο να κινείται αντιστρόφως του δολαρίου, αλλά περιμένουμε από τους επενδυτές να "πουλήσουν" το όποιο ράλι, με φόντο τις προσδοκίες για επίμονη ισχύ του δολαρίου τον Αύγουστο αλλά και παραπάνω", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Andrew Schrage, CEO της Money Crashers.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι είδε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί ελαφρώς σήμερα κατά 0,5% στα 18,61 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%.