Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Θηρασιά: Το μικρό αντίγραφο της Σαντορίνης


Ένα νησί με φόντο το ηφαίστειο

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί... 


 

δίπλα υπάρχει το μικρό και άγνωστο στους περισσότερους αντίγραφό της ή η μικρή αδερφή της, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, η Θηρασιά. Ένα μικρό και ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων που κάποτε ήταν ένα με την Σαντορίνη. Η Θηρασιά δεν είναι το ίδιο τουριστική και ανεπτυγμένη όσο η Σαντορίνη αλλά έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όσων την επισκέπτονται. Οι εικόνες από το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, εξηγούν το γιατί.




Θηρασιά: Το μικρό και άγνωστο αντίγραφο της Σαντορίνης



Η Θηρασιά, λοιπόν, είναι ένα μικρό νησί που ζει στη σκιά της Σαντορίνης και πολλοί είναι εκείνοι που δεν το γνωρίζουν. Πρόκειται για έναν μικρό θησαυρό για όσους αγαπούν τις εναλλακτικές διακοπές, την ηρεμία και την ομορφιά των νησιών σαν τη Σαντορίνη.

Εκεί θα απολαύσεις την άγρια ομορφιά, το ιδιαίτερο ηφαιστειακό τοπίο αλλά και μια γαλήνια ατμόσφαιρα που δεν μπορεί να σου προσφέρει η Σαντορίνη, ιδιαίτερα την περίοδο με έντονη τουριστική κίνηση. Ένας μικρός ανόθευτος παράδεισος που αξίζει να τον επισκεφθείς.




Στη Θηρασιά θα βρεις τέσσερις οικισμούς και μπορείς να επιλέξεις πού θα έχεις τη βάση σου για ανα εξερευνήσεις το νησί. Αποτελεί δε η Θηρασιά το μόνο κατοικημένο νησί της Καλντέρας πέρα από τη Σαντορίνη, κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί ακόμη κι αν έχουν επισκεφθεί πολλές φορές την Οία. Στο νησί εντύπωση και δέος προκαλεί και ο έρημος οικισμός της Κεράς αποτελώντας ένα σύμπλεγμα υπόσκαφων δημιουργώντας σπάνιες εικόνες για την Ελλάδα. Αν αγαπάς την πεζοπορία στα νησιά, τότε η Θηρασιά σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές να κάνεις και να απολαύσεις θέα που κόβει την ανάσα. 



Σαντορίνη και Θηρασιά, ηφαιστειακά τοπία που προκαλούν δέος



Η Σαντορίνη και η Θηρασιά προκαλούν δέος στον επισκέπτη και σίγουρα του αφήνουν αξέχαστες εντυπώσεις. Ακόμη και οι παραλίες σε αυτά τα νησιά ξεχωρίζουν λόγω του τοπίου. Η Σαντορίνη είναι το νησί που λένε πως πρέπει να επισκεφθεί κάποιος έστω και μια φορά στη ζωή του και όχι άδικα. Εικόνες απόκοσμες που δύσκολα συναντάς αλλού. Περπατώντας στο νησί της Σαντορίνης θα μάθεις, επίσης, για πράγματα που δεν γνώριζες. Όπως, για παράδειγμα, την άγνωστη πρωτεύουσα της Σαντορίνης που σήμερα δεν υπάρχει. Και φυσικά δεν γίνεται να φύγεις από την Σαντορίνη αν δεν κάνεις ένα γαστρονομικό ταξίδι με ντοματοκεφτέδες και μπουσέ. Και φυσικά η Σαντορίνη φημίζεται για τις πολυτελείς παροχές της. Παράδειγμα αποτελεί σίγουρα το λουξ ξενοδοχείο που βγαίνεις στο μπαλκόνι κολυμπώντας.

Σαντορίνη και Θηρασιά σίγουρα θα σε κάνουν να δεις τις Κυκλάδες αλλιώς από το πρώτο λεπτό.

exploringgreece.tv