Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Όλυμπος- Βροντού Αγ. Απόστολοι - Γαλάζια Λίμνη Πεζοπορία μέσα στο ρέμα …Πάντα στάζει


Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, για πεζοπορία και ποταμό διάσχιση στον Όλυμπο, στην διαδρομή:


 

Αγ. Απόστολοι ( 320μ. ) – Σπηλιές 620μ. ) – Γαλάζια Λίμνη(580μ. )

Εύκολη πεζοπορική, κατά μήκος του ρέματος της Αγίας Τριάδας ( Ρέμα Παπά ). Λίγο πριν θέση Σπηλιές, στη θέση Πηγαδούλι, ακολουθούμε την τρίτη κάθοδο στο ρέμα, για να καταλήξουμε στα παγωμένα νερά του ρέματος.

Στη συνεχεία κινούμαστε άλλοτε μέσα στο ρέμα και άλλοτε στη κοίτη του, με φορά αντίθετη, για περισσότερο από 1 χλμ. μέχρι να καταλήξουμε στον τελικό προορισμό μας, τον καταρράκτη «Γαλάζια Λίμνη». Η πεζοπορία μέσα στο νερό, προϋποθέτει και ένα δεύτερο παπούτσι για την επιστροφή μας…

Εύκολη πεζοπορική διαδρομή με μικρή υψομετρική διαφορά (300μ), κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά. Ώρες συνολικής πεζοπορίας 4.

Στο καταρράκτη «Γαλάζια Λίμνη» θα γίνει διάλειμμα 45 λεπτών, για κολατσιό και βουτιές στα παγωμένα νερά του, φροντίστε να έχετε μαζί σας το μαγιό…

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:
Τα γραφεία του συλλόγου μας στους Αγ. Απόστολους Βροντούς, με ώρα αναχώρησης 9,00 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Εξοπλισμός: Δεύτερα παπούτσια ή πέδιλα ή παπούτσια θαλάσσης , τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μονάχα για την είσοδο μας στο ρέμα…

Ορειβατικά μποτάκια, παντελόνι πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, ,νερό 1λίτρο, κολατσιό, καπέλο , σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, γυαλιά ηλίου, μαγιό, πετσέτα.

Αρχηγοί ανάβασης: Πανίδου Αθηνά και Σπανός Γιώργος
Πληροφορίες: 694 726 7479 & 6973 804 843

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή:
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ.
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).

Επίσης, παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν…


Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε!!!

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας
Β). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Γ). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Δ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Ε). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.


Οι αναβάσεις/πεζοπορίες οργανώνονται με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων και πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ορειβασίας.

Ιδιαιτέρως δίδεται έμφαση:
α. Στην ατομική ευθύνη.

Ο καθένας που συμμετέχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δραστηριότητά του αυτή γίνεται σε περιβάλλοντα άγνωστα, όπου πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και η δυνατότητα εξωτερικής βοήθειας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, γι αυτό με δική του ευθύνη αποφασίζει τη συμμετοχή του σε κάθε ανάβαση/πεζοπορία.

β. Στο ομαδικό πνεύμα.

Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες απαιτείται συντροφικότητα και αλληλοβοήθεια από τα μέλη της ομάδας. Να είναι έτοιμα να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητες όλης της ομάδας. Οι ενέργειες του καθενός δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του ούτε και το περιβάλλον.