Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ο Μιθριδατισμός ... της κολοβής Δικαιοσύνης


(Του Μάρκου Μπόλαρη)

Θυμάστε τον Μιθριδάτη τον Στ' τον Ευπάτορα;

Βασιλιάς του Πόντου, γεννήθηκε στην Σινώπη στα 135 π.Χ. την πρωτεύουσα του βασιλείου και πέθανε στο Παντικάπαιο της Ταυρικής στα 63 π.Χ. αυτοκτονώντας γιά να μην πέση στα χέρια του εχθρού.

Ισχυρός...
 
 
μονάρχης επέκτεινε το κράτος που παρέλαβε, αντιστάθηκε στις Ρωμαικές Λεγεώνες, αντιπαρετέθηκε με τους καλύτερους στρατηγούς της Ρώμης τον Λεύκιο, τον Σύλλα και τον Πομπήιο.

Εξ αυτού ο όρος μιθριδατισμός στην ιστορία και την πολιτική, ο εθισμός δηλαδή του σώματος με μικρές μη θανατηφόρες δόσεις δηλητηρίου, ώστε να μην εθιστεί ο οργανισμός και να μην κινδυνεύει από δόλια δηλητηρίαση από εχθρούς και διεκδικητές!

Αυτός ο διαρκής μιθριδατισμός, του παρόντος αιώνος, του απατεώνος, οι καθημερινές, εννοώ, μικρές μη θανατηφόρες δόσεις δηλητηρίου, που χορηγούνται εντέχνως από τα τάχα μέσα ενημέρωσης, άλλως πως μέσα υπηρέτησης σκοπιμοτήτων και μιθριδατισμού, φαρμακώνουν σταδιακά την κοινωνία μας με μικρές δηλητηριώδεις δόσεις, εθίζουν κι αποβλακώνουν τις συνειδήσεις μας, καταστρέφουν το πολιτικό και κοινωνικό μας ανοσοποιητικό σύστημα, αδρανοποιούν δυνάμεις, ακυρώνουν προοπτικές!

Τούτες οι σκέψεις μου ήρθαν στο μυαλό, των μιυριδατικών δόσεων καθώς άκουσα την είδηση της ημέρας, τα της δικαστικής, ήγουν, ετυμηγορίας επί των υποθέσεων βιασμού δύο παιδιών από τον εκλεκτό της Κυβέρνησης, τάχα και άνθρωπο του πολιτισμού και της κουλτούρας!

Χρειάζεται άπειρος κόπος κι ατελεύτητη υπομονή προκειμένου να βρεί ο τηλεθεατής ή τέλος πάντων ο διώκτης της αληθείας των γεγονότων, χρειάζεται πάρα πολλές ώρες εγκαρτέρησης στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο γιά να επιτύχει να ακούσει ή διαβάσει μία θετική είδηση!

Ο αρνητισμός του μιθριδατισμού κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων, αρνητισμός και προπαγάνδα των κυβερνητικών, σαν μικρές δόσεις δηλητηρίου γιά τον εθισμό του μυαλού, την αδρανοποίηση των ψυχικών, πολιτικών, πνευματικών δυνάμεων του πολίτη!

Αρνητισμός που σωρεύεται καταλυτικά και καταθλιπτικά ως πεσσιμισμός στο κοινωνικό σώμα, στο πολιτικό γίγνεσθαι, αρνητισμός ως δηλητηριώδης κοινωνικός μιθριδατισμός ωσάν να μην συμβαίνει οτιδήποτε θετικό, ο,τιδήποτε αξιόλογο, παραγωγικό, πρωτότυπο, ελπιδοφόρο στον τόπο, στην οικονομία, στην παραγωγική βάση, στην έρευνα, στην παιδεία, στον πολιτισμό!

Μιά ακόμη δηλητηριώδης φαρμακεύουσα δόση σήμερα, από την Δικαιοσύνη, μιά προκλητική δικαστική απόφαση ως δόση μιθριδατισμού στον πολίτη, στην κοινωνία, δόση που αναδεικνύει το δυσθεώρητο μέγεθος του θεσμικού προβλήματος στην Χώρα, της όζουσας δυσόσμως διοικητικής και δικαστικής λειτουργίας στην Πατρίδα, που φέρνει στην επιφάνεια τα κρίσιμα του πολιτικού ελλείματος της Ελλάδας!

Η προβληματική πολλαπλώς λειτουργία της Δικαιοσύνης μην ξεγελιέστε από τα θρυλούμενα της ανεξαρτησίας , είναι μείζον Πολιτικό ζήτημα και αναμένει σοβαρές και στιβαρές πολιτικές τόσο γιά την κατά το Σύνταγμα και τον Νόμο απονομή της Δικαιοσύνης όσο και γιά θεσμική διασφάλιση της Ανεξαρτησίας της!

Η σημερινή μιθριδατική δόση της αθλιότητας, και λόγω του μεγέθους της πρόκλησης, της έντασης της δικαστικής αυθαιρεσίας, να μας θυμίσει ότι η Δημοκρατία ως Πολίτευμα δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν λειτουργούν οι θεσμοί κατά το Σύνταγμα , στο όνομα του Λαού και υπέρ του Λαού, και ιδιαίτερα ότι Δημοκρατία που ανέχεται κολοβή Δικαιοσύνη, ήτοι δικαιοσύνη που απονέμεται αλά κάρτ, είναι Δημοκρατία σε αποδρομή, δημοκρατία κολοβή!

Κι είναι αποκλειστικά δική μας η ευθύνη αντί να υποκύψουμε στον μιθριδατισμό των δόσεων σωρευμένου αρνητισμού, να αντιδράσουμε πολιτικά και επί της ουσίας!

Ως Πολίτες ενεργοί και εν επιγνώσει!